5 daiktai, kurie pravers artėjančiame dviračių sezone: specialus prožektorius, telefono laikiklis, pigus dviračio kompiuteris, belaidė kolonėlė ir įrankių rinkinys  (1)

Nors galbūt dabar taip ir nebeatrodo, greitai lauke bus labai šilta ir gatves vėl užkariaus dviratininkai. Minti dviratį į gamtą yra tikrai didelis malonumas, tačiau tam reikia ir gerai pasiruošti. Su savimi visada reikia turėti skysčių, įkrautą telefoną, užkandžių, o ir pora pleistrų tikrai nepamaišys. Tačiau rinkoje dviratininkams siūlomi ir kiek kitokie daiktai. Pateikiame įdomiausių ir naudingiausių dviratininkams skirtų daiktų iš Gearbest.com penketuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviračio prožektorius

Visų pirma, reikia pasirūpinti saugumu. Užklupusi prietema trukdo minti dviratį, nes sunku pastebėti kelio nelygumus, pavienius akmenukus ir panašiai. Ir automobilių vairuotojams dviratininkus pastebėti nėra lengva, todėl reikia pasirūpinti šviesomis.

Šis dviračiams skirtas prožektorius yra labai lengvas ir patvarus. Pilnai įkrautos baterijos ryškiausiu režimu pakanka net dviem su puse valandos, tačiau šį laika galima gerokai pailginti sumažinant apšvietimo ryškumą. 400 liumenų šviesa, skleidžiama 85 laipsnių kampu, puikiai apšviečia kelią, todėl važiavimas dviračiu yra kur kas saugesnis.

Gerai ir tai, kad šis prožektorius yra lengvai montuojamas bei yra atsparus vandeniui - jį saugiai galima naudoti ir lietingą dieną. Vieną iš keturių apšvietimo režimų galima pasirinkti vos vieno mygtuko paspaudimu, todėl šiuo prožektoriumi naudotis paprasta net ir intensyviai minant.

„Gaciron“ prožektorius šiuo metu kainuoja €12,50. Rinkinyje yra ir laikiklis ir įkrovimui skirtas USB laidas.

Telefono laikiklis

Šiais laikais be telefono nejudame iš vietos. Naudotis telefonu minant dviratį nėra saugu ir tikrai nepatartina. Tačiau kai kuriais atvejais dviratininkams reikia išmaniuosiuose telefonuose esančios GPS navigacijos. Tam ir skirtas šis laikiklis.

Jis patogioje vietoje laiko jūsų išmanųjį telefoną. Reikalui esant, galite telefonu ir pasinaudoti - plastikas netrukdo liečiamo ekrano veikimui. Nedideliame krepšyje po telefonu galite įsidėti piniginę ar kitus smulkius daiktus. Taip kišenės bus tuščios ir nereikės jaudintis dėl vertingiausių daiktų pametimo - jie visada bus tiesiai prieš akis.

„Duuti“ telefono laikiklis kainuoja mažiau nei 4 eurus. Tai nedidelė investicija, garantuojanti patogesnes keliones dviračiu.

Dviračio kompiuteris

Kartais apie savo keliones norime žinoti papildomą informaciją. Automobiliuose esantys kompiuteriai ją suteikia, o ką daro dviratininkai? Jie naudoja dviračiams skirtus kompiuterius.

Šis „Sunding“ kompiuteris rodo dabartinį, didžiausią ir vidutinį greitį, nuvažiuotą atstumą, kelionės laiką, temperatūrą, turi laikrodį, chronometrą, termometrą, liečiamą ekraną, atmintį ir dar daugybė funkcijų, kurias sunku ir suskaičiuoti. Toks kompiuteris tikrai praverčia riedant į ilgas keliones ar bandant pagerinti savo fizinę formą.

Tai - puiki dovana aistringam dviratininkui. Šiuo metu „Sunding“ dviračio kompiuteris kainuoja kiek mažiau nei 13 eurų.

Belaidė kolonėlė

Dažnai žmonės mėgsta klausyti muzikos, kuomet sportuoja. Ne išimtis ir dviratininkai. Tačiau jiems ausinės nėra geriausia išeitis, nes jos blokuoja pašalinius garsus. Naudojantis bendrais keliais tai gali būti pavojinga.

Paprasta prie dviračio vairo kabinama kolonėlė yra nebloga išeitis. Pavyzdžiui, mažytė „Pindo M200“ belaidė kolonėlė atlieka net kelias funkcijas. Ja galima klausytis FM radijo bangų, „Bluetooth“ ryšiu ją galima prijungti prie telefono, arba leisti atminties kortelėje įrašytą muziką. Ji turi ir mikrofoną, todėl ja galima patogiai kalbėti telefonu, neatitraukiant rankų nuo vairo.

Vandeniui atspari „Pindo M200“ belaidė kolonėlė šiuo metu kainuoja kiek mažiau nei 25 eurus. Rinkinyje yra ir tvirtinimo kilpos, USB ir audio laidai.

Įrankių rinkinys

Ilgoms kelionėms dviračiu būtinas ir įrankių rinkinys. Jis negali būti labai didelis ir sunkus, tačiau jame turi būti visi reikalingi įrankiai. Tokių rinkinių rinkoje yra daugybė, tačiau išsirinkti patį geriausią nėra lengva.

Štai „Duuti“ įrankių rinkinyje yra viskas, ko gali prireikti, o jis pats yra gana nebrangus. Tvirtame krepšyje rasite pradurtų padangų taisymo rinkinį su klijais ir lopeliais, pompą, veržliaraktį, multifunkcinį įrankį ir dar keletą daiktų. Šis rinkinys suformuotas taip, kad svertų kiek įmanoma mažiau ir patogiai kabėtų ant dviračio rėmo, netrukdydamas minti.

„Duuti“ įrankių rinkinys kainuoja šiek tiek daugiau nei 13 eurų.

Dviračių sezonas prasideda ir tuoj prasidėsiantys gražūs orai ragins minti į gamtą. Jei tinkamai pasiruošėte, kelionės neš tik teigiamus įspūdžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(26)
(-1)

Komentarai (1)