Su 5G ryšiu žaidimai mobiliajame telefone atrodys kitaip: kai kurios naujovės iki šiol buvo neįmanomos  ()

Naujosios kartos 5G ryšio tinklas suteikia galimybes ne tik internete naršyti greičiau, bet ir žaisti dar labiau įtraukiančius žaidimus mobiliajame telefone. Naudodami 5G ryšį, dabar mobilieji žaidimai gali siūlyti ir iki šiol nematytas galimybes: virtualios bei papildytos realybės patirtis, dar didesnį parsisiuntimo greitį ir kaip niekada ryškią grafiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visame pasaulyje sparčiai diegiamas 5G ryšio tinklas užtikrina žymiai greitesnes bei sklandesnes naršymo patirtis, suteikia didesnę duomenų perdavimo spartą ir patikimumą, trumpesnį vaizdo vėlavimo laiką bei didžiulę tinklo talpą. Visi šie privalumai jau pagerino ir mobiliųjų žaidimų kokybę.

„5G ryšio patirtis – kur kas sklandesnė ir patikimesnė nei 4G mobiliojo ryšio tinklo, todėl naujosios kartos ryšys suteikia dar platesnes galimybes pačiose įvairiausiose srityse. Pradedant greitesniu naršymu, spartesniu didesnių failų atsisiuntimu ir baigiant daiktų interneto sprendimais, naujai atsiversiančiomis mobiliųjų žaidimų galimybėmis. 5G lems tiek geresnę ir labiau įtraukiančią žaidimų patirtį žaidėjams, tiek daugiau galimybių plėtrai žaidimų industrijos verslams“, – teigia Arnoldas Lukošius, „Tele2“ inovacijų ekspertas.

Visi mėgstamiausi žaidimai – išmaniajame telefone

Anot A. Lukošiaus, 5G visiškai pakeis iki tol turėtas žaidimų patirtis. Naudojant 5G kompiuterinius žaidimus, kuriuos iki šiol žaidėte namuose, lengvai perkelsite į savo išmanųjį telefoną. Vadinasi, netolimoje ateityje savo mėgstamiausius žaidimus lengvai galėsite žaisti tiek kompiuteryje, planšetėje ar išmaniajame telefone.

„5G greitis ir neįtikėtinai maža delsa leidžia srautiniu būdu transliuoti ir telefonui perduoti didžiulės apimties kompiuterinius žaidimus. Žaidimai, kuriuos iki šiol galėjo palaikyti tik galingas vaizdo plokštes ir procesorius turintys kompiuteriai ar specialios konsolės, dabar bus prieinami ir mobiliajame telefone“, – sako A. Lukošius.

Papildyta ir virtuali realybė – jau įmanoma

Tai dar ne viskas. Naudojantis 5G mobiliųjų žaidimų žaidėjai galės mėgautis sudėtingesne grafika ir ryškesniais, tikroviškesniais vaizdo bei garso efektais. Naujosios kartos ryšys suteiks ir tokias galimybes, kurios iki šiol buvo nepasiekiamos – nors kai kurie mobilieji žaidimai jau siūlė papildytos ar virtualios realybės funkcijas, dabar jos bus kai niekada tikroviškos ir įtraukiančios.

 

„5G tinklas kur kas spartesnis už 4G, tad žaidimų kūrėjams tai taip pat atveria naujas galimybes kurti didesnės apimties ir dar detalesnius žaidimus. Dėl padidėjusio mobiliojo interneto greičio įvairiausius žaidimus bus galima dar greičiau atsisiųsti“, – sako ekspertas.

Žaidimai be trukdžių su draugais iš viso pasaulio

A. Lukošius sako, kad dėl stabilesnės 5G ryšio technologijos patobulės ir internetinių žaidimų, kurie per atstumą yra žaidžiami kelių žaidėjų, patirtys. Tai reiškia, kad mobiliųjų žaidimų žaidėjai, kurie naudojasi 5G ryšio paslaugomis jau dabar gali žaisti žaidimus su draugais ar kitais žaidėjais iš viso pasaulio nesijaudindami dėl delsos ar kitų ryšio problemų.

„Internetiniai kelių žaidėjų žaidimai pastaraisiais metais tapo vis populiaresni. Tikimasi, kad 5G technologija padarys juos dar labiau prieinamus. Naudodami 5G technologiją, mobiliojo ryšio žaidėjai galės mėgautis sklandesnėmis internetinių multižaidėjų žaidimų patirtimis, o tai sukurs daugiau konkurencingų socialinių žaidimų“, – teigia „Tele2“ inovacijų ekspertas.

 

Jis priduria, kad naudotis naujosios kartos ryšio galimybėmis – visai nesudėtinga, nes ryšys prieinamas bene kiekvienam vartotojui. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad pirmiausiai reikėtų įsigyti 5G palaikantį telefoną ar kitą įrenginį – ar 5G veikia jūsų įrenginyje, galima patikrinti jo parametruose. Be to, svarbu pasirūpinti ir 5G planu. Naujosios kartos ryšio tinklas nuolat plečiamas, tad juo naudotis jau gali ir išankstinio mokėjimo paslauga besinaudojantys žmonės. Pavyzdžiui, „Pildyk“ tinkle 5G ryšys jau prieinamas nuo liepos mėnesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()