Indijoje mobilieji telefonai populiarumu lenkia… tualetus  (0)

Naujausiais gyventojų surašymo duomenimis, beveik pusė iš 1,2 mlrd. Indijos gyventojų neturi namuose įrengtų tualetų, tačiau turi mobiliuosius telefonus, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik 46,9 % iš 246,6 mln. šeimų turi namuose įrengtus tualetus, tuo tarpu 49,8 % atlieka gamtinius reikalus tiesiog gatvėje. Likusieji 3,2 % naudojasi viešaisiais tualetais. 2011-aisiais atliktas namų, buitinių patogumų ir turto surašymas atskleidė, kad 63,2 % namų Indijoje turi telefonus.

Pasak analitikų, šie duomenys atskleidžia Indijos socialinės sistemos prieštaravimus. Šalyje milijonai žmonių naudojasi naujausiomis technologijomis ir gali įsigyti vartojimui reikalingų prekių, tačiau didelis skaičius žmonių gyvena skurdžiai ir negali patenkinti net esminių poreikių.

Apie 77 % namų rytinėje Džarkandos valstijoje nėra įrengti tualetai. Orisos valstijoje tokių namų dalis siekia 76,6 %, o Biharo – 75,8 % Šios trys valstijos yra skurdžiausios Indijoje, jų gyventojų mėnesio pajamos nesiekia nė 1 JAV dolerio.

„Gamtinių reikalų atlikimas atviroje vietoje vis dar kelia didžiausią susirūpinimą, nes beveik pusė šalies gyventojų taip daro, – sakė surašymo komisijos narys. – Kultūros, išsilavinimo stoka ir tradicijos yra pagrindinės priežastys dėl tokio nehigieniško elgesio. Mes dar turime daug nuveikti šioje srityje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)