Mobilieji įrenginiai su "Android" ir "iOS" užima 85% pasaulinės rinkos  (0)

Analitikų kompanija IDC ir šį ketvirtį pažymi tolimesnį mobiliosios operacinės sistemos "Android" užimamos rinkos dalies augimą: šios "Google" programinės platformos rinkos dalis mobiliuosiuose įrenginiuose artėja prie 70% ribos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant į bendrą parduotų mobiliųjų įrenginių skaičių, telefonams su "Google" operacine sistema teko 104,8 mln. vienetų, arba 68,1% visų parduotų išmaniųjų telefonų. Prieš metus šios operacinės sistemos dalis, kalbant apie ketvirčio tiekimą, sudarė 46,9% visų parduotų išmaniųjų telefonų. Taip pat per tuos pačius tris šių metų mėnesius buvo parduota maždaug 26,0 mln. išmaniųjų telefonų "iPhone". "Apple" mobilioji platforma "iOS" užėmė 16,9% pasaulinės mobiliųjų operacinių sistemų rinkos, ir tai yra mažiau, nei per tą patį laikotarpį prieš metus, kai šis rodiklis buvo lygus 18,8%.

"BlackBerry OS" ir "Symbian" sparčiai netenka savo pozicijų: jei 2011 metų II ketvirtyje bendras šių programinių platformų tiekimo dalis atitinkamai sudarė 11,5% ir 16,9%, tai šiemet buvo galima stebėti milžinišką nuopuolį – iki atitinkamai 4,8% ir 4,4%. Kalbant apie kiekybinius parametrus, per šių metų II ketvirtį rinkoje buvo realizuota 7,4 mln. "BlackBerry" ir 6,8 mln. "Symbian" išmaniųjų telefonų.

Galiausiai verta paminėti ir telefonų su "Microsoft" mobiliąja operacine sistema "Windows Phone" pasiekimus: per metus jos rinkos dalis padidėjo nuo 2,3% iki 3,5%; per tris mėnesius buvo parduota 5,4 mln. "Windows Phone" išmaniųjų telefonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: