JAV sankcijos „Huawei“ skaudžiai kerta ir niekuo dėtoms kompanijoms: japonų gamintojų laukia milijardiniai nuostoliai ir atminties lustų kainų kritimai  (1)

JAV taikomos sankcijos Kinijos technologijų milžinei „Huawei“ turi padarinių ir su ja norinčioms dirbti bendrovėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nustačius naujus apribojimus, Japonijoje įsikūrusios bendrovės, tiekiančios lustus „Huawei“, susiduria su rizika prarasti milijardus dolerių pajamų. Norėdamos to išvengti, „Sony“ ir „Kioxia“ kreipėsi į Jungtines Valstijas dėl leidimo tęsti verslą su „Huawei“.

„Huawei“ yra viena iš didžiausių „Sony“ kameros sensorių pirkėjų, o „Kioxia“ yra vienas iš pirmaujančių pasaulyje atminties lustų gamintojų, tiekiančių produkciją ir „Huawei“.

 

Nutrūkus bendradarbiavimui su „Huawei“ Japonijos gamintojai „Sony“ gresia milijardiniai nuostoliai. Tuo tarpu „Toshiba“ dukterinė kompanija „Kioxia“ perspėjo, kad apribojus atminties lustų tiekimą „Huawei“, atsiras jų perteklius ir teks ženkliai sumažinti jų kainas.

 

Tačiau šios Japonijos bendrovės nėra vienintelės, reikalaujančios gauti licenciją iš JAV. Pietų Korėjos bendrovės „Samsung Electronics“ ir „SK Hynix“ taip pat kreipėsi į JAV vyriausybę norėdamos toliau bendradarbiauti su „Huawei“.

Atkreipiame dėmesį į tai, kad JAV vyriausybė padarė išimtį „Intel“. Galbūt gerų žinių sulauks ir kiti gamintojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: