[ŽT] Išskirtiniai kadrai. Kaip gaminamas „Tesla Cybertruck“ (Video)  ()

„Tesla Cybertruck“ gamyba buvo nufilmuota drono pagalba. Pirmasis šio modelio pristatymas klientams numatomas šių metų rugsėjį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas su kamera birželio 23 dieną sugebėjo nuskristi prie „Gigafactory“ gamyklos Teksase langų ir nufilmuoti elektrinio pikapo „Tesla Cybertruck“ gamybos procesą. Be kita ko, į jo objektyvą pateko du milžiniški 20 metrų ilgio ir devynis tūkstančius tonų sveriantys „Giga Press“.

„Cybertruck“ gamyboje debiutuoja įranga, sukurta siekiant pakeisti automobilių pramonę, išliejant dideles kėbulo dalis kaip vieną gabalą. Ateityje tokia technologija bus naudojama ir kitiems „Tesla“ modeliams.

„Tesla Cybertruck“ alfa versija išleidžiama jau nuo pirmojo šių metų ketvirčio – tai oficialiai paskelbė bendrovė. Dabar ruošiamasi masinei gamybai, kaip rodo filmuota medžiaga, jau sumontuoti „Giga Press“ ir surinkinėjama nauja technologinė linija. Dronui taip pat pavyko nufilmuoti kai kurias jau gatavas detales, kuriomis bus aprūpinti būsimieji pikapai.

Vienetiniai „Cybertruck“ modeliai dienos šviesą turėtų išvysti rugpjūtį, o serijinės gamybos pradžia numatyta 2023 metų trečiojo ketvirčio pabaigoje. Sprendžiant iš „Giga Texas“ pokyčių ir aktyvių bandymų, „Tesla“ masinė gamyba tikrai ne už kalnų.

 

„Cybertruck“ debiutavo 2019 m. lapkritį. Nuo tada „Tesla“ susirinko maždaug 1,8 milijono išankstinių užsakymų, todėl pikapas tapo vienu laukiamiausių metų transporto priemonių. Tikimasi, kad įmonė per metus galės pagaminti 375 tūkstančius egzempliorių: tokiu tempu esamus užsakymus įvykdys maždaug per penkerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: