Vilniečio girtumo mįslė: pripūtė 1,38 prom., o kraujyje – nuliai  (9)

Vilnietis Žilvinas R., rodos, turi šansų laimėti labai įdomią bylą. Jis teigia, kad būdamas visiškai blaivus sugebėjo „įpūsti“ daugiau kaip promilę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas prasidėjo tuomet, kai vasario pradžioje Žilvinas R. buvo sustabdytas policijos pareigūnų reido metu.

Blaivumo patikrinimo metu jis į pareigūnų alkotesterį pripūtė 1,38 promilės (lengvas girtumo laipsnis), nors sakė, kad prieš tai net kelias dienas visiškai nevartojo alkoholio.

Vilniečiui buvo surašytas ATPK protokolas dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam. 

Po protokolo surašymo Žilvinas R. nuvyko į Priklausomybės ligų centro Narkologijos skyrių, kur, kaip pats teigė, dar kartą pasitikrino alkotesteriu, ir šį kartą prietaisas rodė nulius.

Vyras taip pat atliko ir mokamus kraujo tyrimus. Trečiadienį jis sulaukė rezultatų – teismo medicinos ekspertas nustatė, kad Žilvino kraujyje nebuvo etilo alkoholio.

„Kai tik mane pareigūnai paleido, nuvažiavau po 12–15 minučių į Priklausomybės ligų centrą, kurį man nurodė pareigūnai. Man atvažiavus medikai iš karto paėmė kraują.

Tai truko neilgai, gatvės buvo tuščios, nuvažiavau labai greitai. Aš žinau, kad aš buvau blaivus. Gal pareigūno alkotesteris sugedo, juk visi daiktai genda“, – sakė Žilvinas R.

Pareigūnų ir vilniečio ginčą nagrinės teismas, kuris savo sprendimą priims kovo pradžioje. 

Pareigūnai užsiminė apie „alkoholio kvapą“

Reaguodama į spaudoje pasirodžiusią informaciją, sostinės policija taip pat išplatino žinią, kad kalbėtasi su reide dirbusiais patruliais, kurie paaiškino, kad buvo naudotas naujausias alkotesteris, ką tik metrologiškai patikrintas, puikiai veikiantis, antgalis buvo neišpakuotas.

Anot pareigūnų, nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas.

„Šio vaikino skundas, mūsų manymu, yra neparemtas jokiais įrodymais. Parodymų iš gydymo įstaigos, be vairuotojo, niekas nematė. Jei jis iš tiesų davė kraujo, reikia palaukti galutinių tyrimo rezultatų. O sprendimą bet kokiu atveju priims teismas“, – iš karto po įvykio buvo rašoma Lietuvos policijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Priklausomybės ligų centro, į kurį po pareigūnų reido atlikti tyrimų atvyko Žilvinas R., direktorius Emilis Subata teigė, kad negali komentuoti konkretaus žmogaus situacijos.

Tačiau jis pabrėžė, kad nuo protokolo surašymo pacientas turi atvykti ir duoti kraujo per vieną valandą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Evelina Valiuškevičiūtė
(26)
(4)
(22)

Komentarai (9)