Jis atrodo neįtikėtinai: sukūrė pirmąjį pasaulyje veikiantį elektrinį „Batmobilį“, kuris pasirengęs kovoti su nusikalstamumu (Foto, Video)  ()

Ir tai „visiškai veikianti, taktinė transporto priemonė, galinti važiuoti greitkeliu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikras DC gerbėjas žino, kad vertingiausias Betmeno turtas kovos su nusikaltimais arsenale yra legendinis „Batmobilis“. Ir visi, kurie matė Betmeno filmą ar skaitė Betmeno komiksus, tikrai svajojo patys turėti „Batmobilį“.

Menininkas Nguyenas Dac Chung, 23 metų Hanojaus architektūros universiteto absolventas, ir jo dizainerių, architektų, mechanikų bei inžinierių komanda nusprendė šią svajonę paversti realybe.

Štai pirmasis pasaulyje visiškai veikiantis elektrinis „Batmobilis“.

Elektrinio „Batmobilio“ gamyba

Remiantis Christopherio Nolano legendinės transporto priemonės versija, elektrinis „Batmobilis“ yra daugiau nei paprastas „cosplay“ elementas.

 

Nguyenas, pavadinęs savo kūrinį „visiškai veikiančia, taktine transporto priemone, galinčia važiuoti greitkelyje“, teigia pasirinkęs Nolano „Tumbler“ versiją dėl jos utilitarinio, bekelėje važiuojančio, tanką primenančio dizaino.

Komanda sukūrė transporto priemonės dizainą remdamasi originaliu „Batmobilio“ planu. Gamyba prasidėjo nuo plieninio rėmo, o vėliau buvo sukurtos šarvų plokštės, kurios sudaro kūną.

Norėdami sukurti elektrinį „Batmobilį“, Nguyenas ir jo komanda naudojo medžiagų, tokių kaip ABS, kompozitas, plienas ir anglies pluoštas, mišinį.

Nors kai kurios transporto priemonės dalys yra rankų darbo, kitos paruoštos 3D spausdintuvu, kad būtų didesnis tikslumas. Ir nors jis gali važiuoti greitkeliu, elektrinis „Batmobilis“ sveria mažiau nei 600 kg.

 

Taip, „Batmobilio“ išvaizda tikrai palieka įspūdį, bet turbūt ryškiausias Nguyeno elektrinio „Batmobilio“ bruožas yra tvarumas, kurį jis siūlo dėl ličio jonų varomo elektros variklio. Didžiausias „Batmobilio“ greitis siekia 104 km/h.

Tačiau Nguyenas nusprendė įtraukti papildomų funkcijų. „Batmobilis“ turi nuotoliniu būdu valdomas automatines hidraulines duris ir keturias taktines kameras, leidžiančias matyti beveik 360 laipsnių vaizdą, ypač siauruose posūkiuose, taip pat turi keleivio sėdynę, kuri, žinoma, skirta Robinui.

Pirmąja ir vienintele pasaulyje elektrinio „Batmobilio“ kopija praminta transporto priemonė eksponuojama Hošimine įsikūrusioje automobilių galerijoje VAN DARYL Vietname.

 

„Vaikystėje buvau superherojų, ypač Betmeno, gerbėjas. Augdamas visada norėjau sukurti „Batmobilį“. Visus juos. Nuo Adamo Westo iki Christiano Bale'o. Nors kitose „cosplay“ įmonėse daugiausia dėmesio skiriama kostiumams ir aksesuarams, aš norėjo pakelti dalykus į kitą lygį ir visiškai sužavėti gerbėjus“, – sako Nguyenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()