2 min. per dieną. Tik 2 pratimai. Ir osteoporozės neturėsite  ()

Garsus Vakarų gydytojas Michaelas Mosley rekomendavo „tikrai paprastą“ pratimą, kuris gali išlaikyti 25 metų žmogaus stuburą vėlesniame amžiuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pažymėjo, kad mankšta, kuri trunka vos dvi minutes per dieną, gali išlaikyti stuburą jaunatvišką, taip pat naudinga raumenims ir smegenims, praneša „Express“. Apskritai, du M. Mosley patarimai, kaip sumažinti osteoporozės riziką: įtraukti atsispaudimus ir pritūpimus į savo kasdienybę.

„Tai tikrai geri ir paprasti pratimai. Jei ketinate ką nors daryti, tai darykite“, – ragino gydytojas. Jis taip pat sakė, kad juos daro kiekvieną rytą su savo žmona Claire, kuri dirba šeimos gydytoja.

„Atliekame keletą paprastų atsispaudimų ir pritūpimų – tai labai naudinga raumenims, taip pat smegenims, nes tai darant į smegenis patenka didelis deguonies srautas“, – aiškino gydytojas.

„Kita kūno dalis, kuriai šie „tikrai paprasti“ pratimai gali turėti įtakos, yra stuburas. Neseniai man buvo patikrintas stuburas, man 66 metai, turiu 25 metų žmogaus stuburą. Nes darau atsispaudimus. Ir taip ilgai jų nedarau“, - gydytojas pateikė pavyzdį.

 

Gydytojas sakė, kad jis jau 10 metų daro šiuos pratimus pamažu didindamas skaičių. Dabar jis gali atlikti 35–40 atsispaudimų.

„Tai labai paprasta, atsikeli iš lovos ir darai... pradedi palaipsniui, lėtai. Nereikia daryti sunkių atsispaudimų... tiesiog ant kelių,“ – aiškino jis.

Gydytojas sakė, kad jis daro apie 20 atsispaudimų ir 20 pritūpimų, o tai trunka apie dvi minutes per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: