Kodėl negalima šildyti maisto daugiau nei vieną kartą – medikų įspėjimai  ()

Vertingiausias ir saugiausias sveikatai maistas yra ką tik paruoštas maistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuolaikiniame pasaulyje retas žmogus gali kelis kartus per dieną gaminti šviežią maistą sau ar savo šeimai. Todėl dauguma šeimininkių dažnai ruošia dideles patiekalų porcijas keletai dienų. Kiek tai saugu ir kiek kartų tokį maistą galima pašildyti?

Apie tai rašo „Tasting table“ šaltinis.

Remiantis USDA, atšaldytus likučius galima saugiai pašildyti per tris ar keturias dienas. Tačiau kiti ekspertai riboja šį laiką iki dviejų dienų.

Kiekvieną kartą pašildydami maistą, jį galima saugiai laikyti papildoma diena ilgiau, sako ekspertai. Tačiau kiekvienas paskesnis pašildymas greičiausiai turės įtakos maisto kokybei, todėl geriausia šį procesą sumažinti iki minimumo. Po antrojo kaitinimo induose lieka mažai vertingų medžiagų ir toks maistas tik pasotins, bet niekaip nepagerins sveikatos.

Specialistai pataria, jei išvirtus makaronus ar sriubą planuojate vartoti kelias dienas, geriau kiekvieną porciją pašildyti atskirai. Taip pat kai kuriuos likučius galima panaudoti naujiems patiekalams ruošti. Pavyzdžiui, mėsos pyragas gali tapti mėsos padažo pagrindu, o likusius ryžius galima paversti rizoto arba keptais ryžiais.

 

BBC „Good Food“ rekomenduoja vengti pakartotinio maisto kaitinimo, nes tai sukuria aplinką bakterijoms daugintis ir gali sukelti apsinuodijimą maistu.

Specialistai rekomenduoja per ilgai nepalikti pašildyto maisto kambario temperatūroje, kad neaugtų bakterijos. Todėl pakaitinus maisto porciją, likusius maisto likučius reikia nedelsiant atšaldyti. Jei maistas buvo užšaldytas prieš pašildymą, jo nebereikėtų dėti atgal į šaldiklį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: