Atskleidė, kurios vietos lėktuve saugiausios: dažnai lieka tuščios  ()

Ar užsisakydami skrydį kada nors pagalvojate apie tai, kad pasirinkta sėdėjimo vieta gali apsaugoti katastrofos metu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma žmonių vietas rezervuoja dėl komforto – kad būtų papildomos vietos kojoms arba vaizdas pro langą. Dažnai skraidantys keleiviai mėgsta išsirinkti vietą kuo arčiau lėktuvo priekio, kad galėtų greičiau išlipti iš lėktuvo. Ir didžioji dalis keleivių vengia viduriniųjų vietų lėktuve.

Tačiau panašu, kad būtent vidurinės vietos paskutinėse lėktuvo eilėse yra tos, kurias reikėtų griebti pirmiausia.

Tiesa, kelionės lėktuvu yra saugiausia transporto priemonė. 2019 m. pasaulyje įvyko kiek mažiau nei 70 mln. skrydžių, o juose žuvo 287 žmonės, rašo „Science Alert“.

Remiantis JAV Nacionalinės saugos tarybos atlikta gyventojų surašymo duomenų analize, tikimybė žūti lėktuve yra maždaug 1 iš 205 552, palyginti su 1 iš 102 – automobilyje.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Tad nors nerimauti neverta, imtis atsargumo priemonių niekas nedraudžia.

„Time“ tyrimas, kuriame buvo analizuojami 35 metų orlaivių avarijų duomenys, parodė, kad vidurinėse galinėse lėktuvo sėdynėse žuvusiųjų skaičius buvo mažiausias: 28 proc., palyginti su 44 proc. vidurinėse prie praėjimo esančiose vietose.

Sėdėdami šalia išėjimo eilės, avarijos atveju visada turėsite greičiausią išėjimą, jei toje pusėje nėra gaisro. Tačiau lėktuvo sparnuose kaupiasi degalai, todėl tai diskvalifikuoja viduriniąsias išėjimo eiles kaip saugiausią eilių variantą.

 

Kartu buvimas arčiau priekio reiškia, kad keleiviai gali būti paveikti anksčiau nei tie, kurie sėdi gale.

Vidurinės sėdynės yra saugesnės nei vietos prie lango ar prie praėjimo, kaip ir galima tikėtis, dėl to, kad abiejose pusėse yra žmonių.

Nuo avarinės situacijos tipo taip pat priklauso, ar pavyks išgyventi. Atsitrenkus į kalną, tikimybė išgyventi sumažėja eksponentiškai. Nusileidus į vandenyną nosimi į priekį, tikimybė išgyventi taip pat sumažėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()