„Kraujuose ir plunksnose“. Pilotas vos išgyveno – skelbiama, kas rėžėsi pro priekinį lėktuvo stiklą (Video)  ()

Neįtikėtina, kas nutiko virš Ekvadoro skridusiam pilotui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skrisdamas virš Ekvadoro Los Rios provincijos pilotas Arielis Valente pademonstravo savitvardą ir sugebėjo nutūpdyti lėktuvą po to, kai vienas didžiausių pasaulyje paukščių netikėtai rėžėsi  pro priekinį lėktuvo stiklą.

Tai praneša TMZ.

Pilotas pasidalino įvykio vaizdo įrašu.

Nepaisant netikėto akibrokšto, pilotas vis tiek tvirta ranka laikė vairalazdę. Gana didelis paukštis, tikriausiai Andų kondoras, įskrido į kabiną ir žuvo nuo smūgio. Negyvas paukštis pakibo priešais pilotą.

Patyrusiam pilotui pavyko saugiai nusileisti. Po šio incidento jis internete paskelbė vaizdo instrukcijas pradedantiesiems ir papasakojo, kaip dirbti sunkiomis sąlygomis.

Kondoro sparnų skersmuo viršija tris metrus, o suaugusieji sveria iki 15 kg, o tai reiškia, kad pilotas Valente padarė beveik žygdarbį, nes sugebėjo toliau pilotuoti lėktuvą.

„Stresinėse situacijose pilotai naudojasi savo pagrindiniais įgūdžiais, kurių buvo išmokyti. Štai kodėl pradedančiųjų mokymas yra toks svarbus“, – aiškino jis.

 

Pilotas atrodė stebėtinai ramus ir netgi pasidalijo asmenuke. Jo veidas buvo išteptas krauju, o uniforma – plunksnomis.

Daugelis pilotų sako, kad paukščiai, su kuriais susiduria lėktuvai, yra viena iš pagrindinių problemų.

Tokių atvejų, beje, pasitaiko ne taip dažnai, tačiau šių metų balandį iš Kolumbijoje esančios San Andreso salos skridęs keleivinis lėktuvas buvo priverstas avariniu būdu leistis, nes į variklį įskrido paukštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()