Žmogus į lėktuvo variklį mėtė „monetas dėl sėkmės“: kodėl verčiau to nedaryti ir kokie nemalonumai laukia tai padarius (Video)  ()

Gigantiškų reaktyvinių lėktuvų gamyba yra tikslumo reikalaujantis darbas, ir niekas kitas nereikalauja didesnio tikslumo nei variklis. Besisukanti ekstremalių temperatūrų ir slėgio sistema, turbinos mentės yra pagamintos taip, kad atlaikytų neįtikėtinas sąlygas, tačiau nelaimingiems atsitikimams gali pakakti pašalinių daiktų, tokių kaip paukštis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl labai bloga idėja į minėtus variklius mesti mažus metalinius daiktus, pavyzdžiui, monetas, ypač tada, kai pats esate lėktuve maždaug 10 670 metrų aukštyje.

Vienas vyras ignoravo šį patarimą ir nusprendė į lėktuvo variklį įmesti šešias mažas monetas, subtiliai suvyniotas į raudoną popierių. Ponas Vangas, kuris tikėjosi sklandaus skrydžio, ieškojo palaiminimo ir mestelėjo saują monetų link variklio, nesąmoningai sabotuodamas visą skrydį. Oro linijų bendrovė „Guangxi Beibu Gulf Airlines“ neseniai paskelbė informaciją socialiniame tinkle „Weibo“.

 

Prieš skrydį tikrinę lėktuvą, pareigūnai po varikliu pastebėjo nedidelę monetų kolekciją ir paskelbė perspėjimą.

Netrukus Vangas prisipažino mėtęs monetas ir skrydis buvo atšauktas. Deja, 148 keleiviai, nors Wangą ir sulaikė policija, buvo priversti laukti kito ryto, kol lėktuvas kils numatytam skrydžiui.

Stebina tai, kad monetos į lėktuvų variklius mėtomos tikrai ne pirmą kartą. Dar 2019 metų vasarį 28 metų Lu Chao buvo priverstas sumokėti 17 200 JAV dolerių, kai dėl sėkmės sumetė monetas į reaktyvinį variklį. Teismas nusprendė, kad avialinijos turėtų aiškiai įvardinti, kad į variklius nei monetų, nei kitų daiktų mesti negalima, nes akivaizdu, kad sveiko proto nepakanka.

 

„Keliaudami lėktuvu turite laikytis civilinės aviacijos taisyklių“, – rašoma aviakompanijos pranešime. „Skrydžio saugumo užtikrinimo misiją palikite mums“.

O štai, kas būtų, jeigu į lėktuvo variklį patektų dronas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()