Minas barstę lėktuvai galėtų pasodinti po 900 tūkst. medžių per dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bla0 2010-11-09 18:17
Jau buvo bandymų duoti visiems pagal poreikius ir imti pagal galimybes,.. deja žmonės turi per daug ydų ir vargu ar tai kada pasikeis. Šiuo metu turime kapitalizmą tai netobula sistema, bet tai geriausia ką sugalvojome ir kas kažkiek veikia.
macchiato 2010-11-09 18:23
Mane nervina tokie žmonės, kurie pasaulį nori matyti tik šiltomis spalvomis.
Simplicity 2010-11-09 18:24
O tu nematai visame tame logikos trūkumo? Sėdi, nieko neveiki ir gerai gyveni. Viską už tave daro robotai. Tikras tinginių rojus. Ai, dar galima į dvasinio tobulėjimo gelmes pasinert, atrast savąjį aš, keliaut arba tiesiog daugintis. Nemanai, kad šitoks elgesys išpūs žmonių skaičių Žemėj dar labiau ir taip paaštrins padėtį su maisto trūkumu? Afrika badauja ne dėl to, kad neturi pinigų, o dėl to, kad tingi dirbt. Šiaip, labai džiugu, kad jūs mastot apie tokią ateitį, kuri paremta daiktais, kurie dar neišrasti Internetas yra blogis, kuris geriau nei Ariel skalbia vaikų protus.
Karvė 2010-11-09 18:25
Kiek yra tų narių? Kodėl pinigų niekas neduos, jei koks Bil Gates ar Buffet aukoja milijardus labdarai, kodėl jam neinvestuoti jų naujos socialinės santvarkos eksperimentus? Jis pinigus aukoja ne dėl to, kad nori uždirbti, tiek pinigų niekam nereikia, investuoti į problemų sprendimą būtų tikslingiau nei skylių kaišymas. Tačiau to nedaro! Kodėl tiek pasiekę ir savo išmintį įrodę žmonės, nemato perspektyvos? Galbūt todėl, kad tos mintys dažnai yra nepagrįstos fantazijos, o žmonės turėdami patirties nuveikti darbus mato, kad planas yra šakėmis ant vandens rašytas.
Talkless 2010-11-09 19:07
Na, sunku įsivaziduoti ir visą galingą pasaulinį kompiuterių tinklą, skrydį į kosmosą, širdies persodinimą ir kitus galvą svaiginančius dalykus... Bet jie yra, ir tai rodo žmogaus šiokį tokį potencialą. Taip pat sunku įsivaizduoti ir žmonijos progresą, jei visi būtų maksimaliai apsišvietę; negaištų laiko televizoriaus, šventyklose ar karuose; jei nebūtų stabdomi pinig...
Talkless 2010-11-09 19:50
Tiesa. Dar turėjome feodalizmą, vergoves... o dabar - kapitalizmą. I.. tai viskas? "Stop mašina"? Kalbant apie žmonių ydas - reikia aiškintis, iš kur jos. Jei žmogaus vaikai, auginami tarp šunų, tiesiog tampa šunimis; žmogėdrų augintiniai - žmogėdromis, o Anglijos džentelmeno kūdikis užaugintas Kinijoj - tiesiog kinas (su kalba, kultūra, ...), tai gal atsakymas visai čia pat, greta mūsų?
jordanbn2 2010-11-09 21:02
Pinigai nestabdo nieko, čia ka prirašei tai jau link komunizmo,bet tai prieštarauja žmogaus prigimčiai. Tarkim žmonės viskuo aprūpinti pagal poreikius bet negauna atlygio už atliktą darbą, ar žmonės mokysis ,po to dirbs?- kad bent ka nors dirbtų. O juodus darbus rutininius dirbs robotai. Bet tai utopija. Tarkim gerai jis sugalvoja buda medelius sodint na paima lektuva uz dyka, kuri kazkodel kazkas uz dyka padare ir kazkas priziurejo, ir sodina sau, ai dar uzsako konteinerius kuriuos uz dyka kazkas suprojektavo ir pagamino. Na bet žiūrėkim realiai. Duok paprastam eiliniam žmogui viska ko jam reikia, maistas ,transportas, būstas pagal pageidavima, ar jis dirbs savo noru? Ne reikes priverst. Dalinai toks modelis buvo vygdomas TSRS. Na o priverstinis darbas (žiūrim istorijos vadovėlį) kaip žinom neefektyvus - labai neefektyvus. Tarkim komunizmas, vogt nėra dėl ko nes viską gali pasiimti parduotuvėje. Na bet žmogus priverstas dirbti stengsis dirbti kuo mažiau - prastums valandas ir dings. O nebus prievartos - niekas nedirbs. Paprasčiausiai pramogaus. Na dar muštynės teritorijų dalinimasis, bet čia jaunimėliui. Aišku turėtų būti efektyvi robotizuota riaušių malšinimos sistema. Na žmonija biškį pradės riedėti atgal. Nors sako kad žmogaus smegenys pradėjo mažėti prieš 6000 metų kai atsirado miestai ir stiprios bendruomenės, mažiau reikia pačiam mastyti kad išgyventum, pakanka išmokti iš kitų kokio amato ir neblogai vertiesi. Na gal koks 10-20% kažką bandytų dirbti, bet šiaip bardakas ir tiek gautūsi. O siaip tai robotai - gerai.
werafonas 2010-11-09 22:13
Kuo toliau, tuo sunkiau bus sistemą keisti nepasinaudojant karu. P.s. O šiaip tai gerai varai, jau senai neteko čia skaityt tokios geros diskusijos. Aišku, tai totalus off topicas, bet vis geriau negu nieko. Keep going!
Talkless 2010-11-09 22:16
Be abejo, su "senamadišku" mąstymu, vertybių sistema nieko nebus. Piniginė problema - tai tik viena iš kortų. Per prievartą be a bejo nieko nebus, žmonės turi norėti pasikeitimų į gerą. Pakartosiu tą patį retorinį klausimą - ar kasnors privenrčia mamą prižirūėti savo vaikus, draugui - padėti draugams..? Žmonės - socialinės (bendraunačios, empatiškos) butybės, atkartojančios aplinką (nes žinių jie nepaveldi - tai vienintelis inf. šaltinis). Jei paliksi vaiką augt vieną (jei tai įmanoma) tai jis nežinos nė jokios kalbos, neturės "moralės" ar "etiketo", elgsis bala žino kaip. Bet koks "neteisingas" elgesys (minėtos muštynės, "tingėjimas") yra reakcija į aplinką, prisitaikymas prie jos. Kitaip sakant "vagis" - tai nėra "blogas" žmogus; jis elgiasi taip, nes jį privertė tai daryti susikolsčiusios sąlygos. Taip jis sprendžia savo (pinigines?) problemas. O vietoj to, kad padėt jam išspręst problemą (ir kad ji daugiau nepasikartotų) - kalėjimas! Kitaip sakant, galima hipotezuot (toks žodis yra?), kad suteikus geras gyvenimo sąlygas, auklėjimą, šveitimą, motyvaciją - galima tikėtis geresnio žmogaus bei visos visuomenės.
Nightbringer 2010-11-09 22:59
Atsiprašau, bet neperskaičiau visų komentarų. Rimtai, suaukite ir nesipeškite temose, kurios labai menkai susijusos su straipsniu. Geriausia, kad susikurkite savo skiltį forume. O norėjau pasakyti: Gal geriau, ne. Nenoriu, kad kraštovaizdis būtų ,,darkomas", bei destabilizuojama vietinė eko-sistema. Ypač, kai dar neprieita prie bendros nuomonės klimato atšilimo klausimu.
Karvė 2010-11-09 23:22
O kas tai duos? Yra žmonės, kurie stengiasi - mokytojai, dėstytojai, šiaip entuziastai, tačiau ir jų pastangos sulaukia pasipriešinimo iš tamsuolių, kuriems bando padėti. Kai kurie žmonės kaip žvėrys, nesvarbu, kad nori padėti - kanda taip pat skaudžiai. Kaip ir su dabartine švietimo reforma Lietuvoje - kiekvienam protaujančiam aišku, kad studentai turėtų į mokslus žiūrėti atsakingiau, ir kad naujoji reforma to siekia, bet yra idiotų, kuriems ant galvos kuolą tašyk - vistiek rėkia, kad tik turtingieji gali leist sau aukštąjį mokslą, nes galimybės stengtis ir gerai mokytis mokykloje jie net nesvarsto. Sąmokslo teorijų mėgėjai kalba, kad Amerikoje žmones tokiais valdžia padaro per medija ir vertybes, kad nekeltų problemų, bet kaip čia Lietuvoje, kur tokie žmonės užaugo be tos kapitalistinės medijos? Todėl aš manau, kad tai evoliucija - neandertaliečiai taip pat kurį laiką vienu metu gyveno su dabartiniais žmonėmis ir išnyko tik per tūkstančius metų. Tikėkimės imbecilams reikės mažiau...
Talkless 2010-11-09 23:40
Na, nors ir šimto metų - bet nuo kažko tai turi prasidėti. Pirmasis renesansas iš tikro vyko lėtokai - mat retas turėjo internetą, o su knygom lėta, lėta... Ačiū.