Po 53 metų! Ežero dugne. Rastas paslaptingai dingęs lėktuvas (Video)  ()

Nuolaužos guli 60 metrų gylyje.


Jet Commander
Jet Commander
© Eddie Maloney, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:IAI_Westwind_(2323424886).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Vermonto valstijoje esančio Šampleino ežero (Lake Champlain) dugne aptiktos prieš 53 metus dingusio privataus lėktuvo „Jet Commander“* nuolaužos. Apie tai rašo „Associated Press“.

* dabar žinomas kaip „IAI Westwind“.

Nedidelis reaktyvinis lėktuvas, skridęs iš Burlingtono oro uosto (Vermontas) į Providensą (Rod Ailandas), dingo 1971 metų sausio 27 dieną. Juo skrido penki žmonės – trys bendrovės „Cousins ​​Properties“ darbuotojai iš Džordžijos valstijos, taip pat du įgulos nariai.

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1660 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

Iš karto po lėktuvo dingimo gelbėtojai pradėjo paieškas, tačiau jos buvo bergždžios. Operaciją po keturių dienų teko nutraukti dėl pablogėjusių oro sąlygų: užšalo ežeras, kuriame galėjo nukristi lėktuvas.

Paslaptingasis lėktuvas taip ir nebuvo rastas, o keleiviai buvo laikomi dingusiais. Tik 2024 metų gegužę sonaru aptiktos nuolaužos, gulinčios ežero dugne netoli nuo paskutinės žinomos lėktuvo vietos. Orlaivio nuolaužos aptiktos 60 metrų gylyje.

 

„Turėdami visus šiuos įrodymus, 99 % esame tikri, kad tai yra „Jet Commander“, – sakė naras Haris Kozakas ir pridūrė, kad netrukus paaiškės daugiau informacijos apie lėktuvo katastrofą.

Lėktuvu skridusių keleivių artimieji ir draugai prisipažįsta pagaliau pajutę palengvėjimą – netrukus planuoja surengti atsisveikinimo ceremoniją.

„Buvo labai sunku gyventi 53 metus nežinant, ar lėktuvas guli ežero dugne, o gal kur nors kalno šlaite. Dabar jaučiu palengvėjimą, nes žinau tiesą. Deja, kiti klausimai lieka neatsakyti ir turime tai išspręsti“, – pridūrė vieno iš žuvusių keleivių giminaitis.

 

Šampleinas – ežeras Šiaurės Amerikoje, JAV (Vermontas ir Niujorkas) bei Kanadoje (Kvebekas). 1331 km2 ploto ežeras telkšo siauriame ir giliame tektoniniame lūžyje, kurio ilgis šiaurės-pietų kryptimi 180 km, plotis iki 19 km. Ežero gylis siekia 122 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()