Šiauliuose susidūrė du naikintuvai, vienas nukrito (papildyta 11:48)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-08-30 23:00
O kaip nekišt? "Nato narę užpuolė" jei mūsų niekas negintų, tai tik parodytų kokia niekinė yra NATO, visiškai demotyvuotų likti joje kitiems. Amerika prarastų sąjungininkus Europoje. Jiems tai būtų didelis šokas. Ką vieni ten veiktų? Prieš visą likusį pasaulį kovotų? O Rusams tai kas, tipo rinkitės branduolinė žiema arba sėdit savo žemyne ir nesikišat.
Arthuras 2011-08-30 23:09
Na kaip tu naiviai mąstai. Vienas dalykas, jei užpultų kokią Vokietiją, Prancūziją ir pan. Tikiu, kad visi privalėtų jiems padėt. Bet jei pultų Lietuvą, aš pilnai tikiu, kad tarkim NATO narės Vokietija ir Prancūzija tikrai nedegtų noru kištis į karą ir taip jį padaryti pasauliniu, dėl kažkokių mažų, skurdžių valstybių. Būtų sugalvota daugybė priežasčių nepadėt, tempt laiką ir t.t. Aišku, galų gale turėtų įsikišt, bet tikrai nepultų strimgalviais. Apskritai, diskutavimas - kas būtų, jei būtų, nenaudingas, nes yra labai didelė tikimybė, jog nugyvensim ramiai be karo daug metų.
- 2011-08-30 23:10
Cha. Vadinasi, nesi susipažinęs su Lietuvos kariuomenės vystymo scenarijais. Tavo fantazuojamasis scenarijus su lėktuvėliais Lietuvai ne pagal kišenę. Lietuva bando vystyti ultramobilią kariuomenę - iššovei, pabėgai, vėl iššovei → modernus partizaninio karo variantas. Šitai siūlo mums JAV kariniai ekspertai. Karo su Rusija atveju optimistinė prognozė - Rusija įklampinama į Čėčėnijos/Afganistano pobūdžio konfliktą, patiria pastovius nuostolius, tačiau dėl LT kariuomenės mobilumo nepajėgia sunaikinti visos kariuomenės. Ta pati problema kyla ir JAV Irake ir Afganistane. Kariuomenės tikslas - pristabdyti šalies okupaciją, kol atvyktų išorės pagalba.
prowler 2011-08-30 23:18
Limitas oro policijai skirtas taikos metu ne karo.Aviacijos technikos kainas zinau geriau nei automobiliu.Rimtai.Lenkijai nebutinai pulti Kal.sriti-pakanka sutelkti pajegas prie sienos-tai vadinam pajegu sukaustymu.BY galetu duoti savo oro erdve naudotis,bet patiems isitraukti?Labai abejoju.Nugabenimo techika labai gerai tie patys svedai atkale yra-valandu klausimas.NATO palydovu ir zvalgu neturi tik rusai?
prowler 2011-08-30 23:22
Ka tau pritaikyt konkreciai? Pasiuliau tau pora pvz.placiau pasidomet,nes is postu matosi,kad silpnas tame reikale apie kuri mes cia diskutuojam.Ir del to vaziuoji su burokais i maluna...Tik tiek.
prowler 2011-08-30 23:25
Teisingai noru nedega,bet yra isipareigojimai.Mes irgi karius i kalnus siunciam,jie beje irgi.Nors noro nei LT nei F nei GER nerodo.
kionig 2011-08-30 23:36
Tai kad tas kišimas labai jau pasenęs būdas. Turbūt pamiršai moderniojo karo ypatybes, kaip propaganda(pagalvok apie informacijos masinius šaltinius), kaip jau minėjau, resursų reguliavimas, kainų pakėlimas arba resursų reguliavimas, uždraudimas. Dabar žiūrim kiek mes turim eksporto į rusiją ? Kas jei taikomi didesni mokesčiai ? Arba iš vis uždraudžiamas eksportas ? Savaitei, dviem mėnesiams. Tu žiūrėk jau nuostoliai kaip auga eksponentiškai. Praktiškai didėja nedarbas, vėl stagnacija. Taip pat svarbiau yra paskleisti PANIKĄ, ir kaip mat nuostoliai jau augtų kaip ant mielių, ir mes patys sau labiau pakenktume nei kad rusai atsivarytų savo techniką ir mus visus vėl okupuotų. Aj, būčiau pamiršęs, mes juk esame gana išvystę internetą, o tu įsivaizduoji kiek rusijoje sėdi talentingų hakerių ? Kurie pradėtų atakas prieš visokias institucijas ir galutiniame rezultate - nuostoliai, kai mes ir taip sėdime su kiauru biudžetu. Panika, yra svarbiausia šio žaidimo savybė. O kaip jūs kaip visada eilinį sykį pezat, kad jie čia okupuos su savo supuvusia technika mus. Šiais laikais nereikia nė įšeiti iš savo kiemo, kad galėtum nukenksminti, tokius kaip mus. O čia ta mūsų myžerna kariuomenė tik kraštutiniu atveju.... gal kažką ir padarytų.
Rukis 2011-08-30 23:38
Žiūriu , kad ne aš vienas naiviai mastau, bet galvoji užėmus Lietuvą Rusai apsiribotų? Be to gi pats minėjai, kad Lietuvoje nieko gero (nafta, anglis...) nėra. Užtai per čia keliai visi iki Kaliningrado greičiausi, patogi strateginė vieta ir tiek. Galvoji prancūzai ar vokiečiai to nežino? Supranta, kad jei mes krentam, tai sekančios šiknos degs jų. O kariauti geriau svetimoje žemėje, nei savoje? Ypač kai tų žemių savininkai prisideda visomis keturiomis prie jų (turiu omenyje vietovės strateginių žingsnių planavimas ir pnš). Tarp kitko Lietuva turi Mažeikių naftos telkinius, nors ir labai maži, bet turim. Taip pat skalūninės dujos, kurias visai neseniai čia "atrado". Pasistengus galima iš šitos lietuviams nereikšmingos savo protėvių žemės išplėšt šiokią tokią naudą.
Arthuras 2011-08-30 23:39
Tos naftos, kaip iš ožio pieno. Žodžiu, militaristai, mažiau fantazuokit. Nebe tie laikai.
Rukis 2011-08-30 23:47
Atrodo mūsų keliai vis tiek susikirto. Būtent tai ir aš bandau paaiškint, kad Lietuvos NEAPSIMOKA ABSOLIUČIAI pult, dėl mano pateiktų faktorių... Na bet dėkui už aktyvią diskusiją. Gan daug ir pats sužinojau Ačiū visiems ir atsiprašau jei kai ką įžeidžiau. Labanaktis.
Arns 2011-08-30 23:48
Šiaip šita diskusija nesąmone, bet kodėl gi ne, spankime su scenarijais toliau Per kiek laiko Gruzijos bombardavimus sustabdė tarptautinė bendruomenė? 2-3 dienas tarėsi tarpusavyje, paskui pradėjo derybas. Jei toks scenarijus ir Lietuva bombardavimui būtu palikta 5 dienoms, didžioji dalis kariuomenės, praktiškai visa pramoninė infrastruktūra liktu sunaikinta, plius neaišku ar ir kaip pasitrauktu. Taigi, tavo scenarijus Kaliningrado srities gąsdinimas menka paguoda. Plius jei vyks puolimas iš ten naikintuvais, atitinkamos gynybos sistemos ten būtu sustatytos ir nuo aviacijos, ir gynybai jei vis dėl to žengtu sausumos pajėgos.Nepamiršk jog Kaliningradas yra ginklų saugykla, ten tankų saugoma gal ne daugiau nei visa Lenkija turi. Plius neaišku kiek ir kokios ginkluotės ten sandėliuose turi. Plius jei tinkamai pasirengs puolimui ir atgabens naujausios technikos, bus problemų. Ta pati NATO įpratusi kariauti prieš 7 dešimtmečio sovietinę ginkluotę, tačiau šiuo metu Rusija turi ne vieną naujesnį įrenginį, plius nemažai eksporto prekių kaip įprasta būdavo apkarpytos, lyginant su tuo kas savo reikmėms gaminamasi. Kodėl NATO gali įsitraukti? Nors Batka nelabai sutaria su Rusija paskutiniu metu, bet kokia jo nuomonė bus, kai šalia jo sienų atsiras visa NATO ginkluotė? Gal kartais prisimins kas dėjosi Irake, Libijoje ir pabijos įvedamos demokratijos, tad eis su ta jėga, kuri bent teoriškai apgins ir neleis taip paprastai keisti valdžios? Valandų klausimas? Na nelabai, JAV ginkluotė keliautu ne vieną dieną konflikto atveju. Plius suderininimas, negi manai kad ne NATO, neutralitetą deklaravusi Švedija bet kuriuos lėktuvus priims? Plius lėktuvas lėktuvu, bet jis pats tik vienam kartui atsigabens bombų, ir jei kuru šelps, tai kažin ar savo ginkluotę skandinavai atiduos. nepamiršk šito. Oficialiai neskelbta, bet preliminariai kalbama jog Lietuvai gali net dvi savaites tekti priešintis. Abejotina ar NATO šalys pavieniui pradėtu karą. Taigi, reziume, galimo karo atveju LT tik aikštelė, nesvarbu kiek beskirtumei pinigų, svarbiausias klausimas ar GINTU NATO. O šitai nemenkas klausimas, žinant kad Vokietija ir Prancūzija gana neblogos draugės ir jos smarkiai susijusios milijardiniais kontraktais. Prieš metus atliktoje apklausoje kiek pamenu buvo klausta europiečių nuomonės apie rytų europos gynybą karo atveju, retoje šalyje perkopta 20% eilinių žmonių palaikymo, kurio mes susilauktume. Žinant jog kariuomenes valdo politikai, ir ne vienas dėl artėjančių rinkimų, gal būt nesėkmių kituose konfliktuose(neaišku ar NATO neįsivels per tą laiką dar kur nors demokratijos įvedinėti). Taip, kad grįžtant prie pagrindinės diskusijų temos, niekas neįrodė kodėl reiktu gerinti mūsų kariuomenės finansavimą pirmiau, nei pakils eilinių Lietuvos gyventojų gyvenimo sąlygos.
Dzo_ 2011-08-31 00:20
Šiais laikais valstybes okupuoja ne tankai, bankai
Atavar 2011-08-31 01:01
Apsigintu / neapsigintu. Pultu / nepultu... Kazkokia vaikiska diskusija su duomenimis gautais buriant is kavos tirsciu. Paparastas klausimas nr1: ka reiskia sutrumpinimas NATO? Kokia gynyba. Klausimas ar mums reikia buti NATO, ar geriau buti vieniems ir netureti isviso jokios kariuomenes (nes viena skruzdele yra 0, kad ir kokia ji sustra butu), o rinktis kitus isgyvenimo scenarijus - cia jau kitas klausimas.
andriulis 2011-08-31 08:44
Lietuvos kariuomine reikalinga tam, kad pilietinio karo atveju ar kokiu dideliu riausiu metu butu su kuo kontroliuoti gatves. Daugiau niekam, nes kaip ir kionig sake, kam mus pulti jei is to jokios naudos? Yra kitu budu pakenkti nei karas, bet ir tai mes jusu baubui siek tiek reikalingi, taip kad galit atsipust lengviau
kurmis 2011-08-31 11:19
Izraelis turi ~750 orlaivių, įskaitant naikintuvus, karo krovininius, sraigstarnius kovinius ir ne, UAV ir t.t. Oro laivynas jų įspūdingas. Dar papildomai užsisakė F-35 Lightining II 55 vnt. Izraelio teritorija 3x mažesnė už Lietuvos. Aišku, juos paremia JAV ir užsienyje gyvenantis žydai. Ką jau čia bekalbėti. Švedija šaltojo karo pabaigoje turėjo ~400 naikintuvų. 2005 metais sumažino iki 150 vienetų. Valstybėje kur nėra net 10 mln. gyventojų. Įsivaizduojate kokia finansinė našta turėjo būti išlaikyti tokį kiekį faiterių, o kur dar kiti orlaiviai. Mūsų oro pajėgoms, manau, užtektų penkių naikintuvų per akis. SAAB JAS 39 Gripen kad ir panaudotus įsigyti iš Švedijos arba F-16. Kiti mums yra neįkandami tokie kaip Eurofighter, Rafale, F-18 ir dar F-XX visokie.
Arns 2011-08-31 12:39
kurmis, atsimink kad tuos lėktuvus reikia prižiūrėti. http://www.alfa.lt/straipsnis/10261677 Matai kiek lenkai išleido pinigų vienam žmogui apmokyti, http://kariuomene.kam.lt/lt/kariuomenes ... anija.html danai 6 F-16 atsigabeno 60 žmonių priežiūrai. SU tokiomis kainomis vien prižiūrinčių žmonių prangimas mums virš 60 mln, neskaitant to jog reikės mokėti algas. Plius pilotų parengimas, jie su naikintuvais vos ne kasdien turi skraidyti, o po kiekvieno skrydžio naikintuvai remontuojami. Lengva žiūrėti į Izraelį kuris kasmet apie 16 mlrd duoda savo kariuomenei. Tiek kiek maždaug pusė viso Lietuvos biudžeto. Plius akivaizdu jog su 5 naikintuvais nepakariausi. http://www.delfi.lt/news/daily/crime/ar ... =7492230#6 Atsimeni Su-27 sudužimo Lietuvoje istoriją? Planiniam skrydžiui ST. Peterburgas-Kaliningradas išskrido 6! naikintuvai. Normalus dalykas, taip kad net visą biudžetą ištaškius 5 naikintuvams, nuo vienos skrendančios naikintuvų grupės neapsigintume. Taigi, ar už tokius pinigus būtu ne geriau įsigyti priešlėktuvinės ginkluotės? http://kariuomene.kam.lt/lt/ginkluote_i ... luote.html kol kas nelabai viltingai nuteikiantys aprašymai, pagal kuriuos panašu galime medžioti savo pačių L-39-us lėktuvus.
Deviltry 2011-08-31 16:38
+1 :DD
prowler 2011-08-31 19:29
Kaliningradas senai nebe ginklu saugykla.Beveik visi tankai buvo isvezti pries 4 metus.Rusijos ginkluote zymiai labiau nusidevejusi nei JAV.Ir Jav pajegos,gana nemazos EU dislokuotos,taigi daug laiko neuzimtu,be to tau sako ka nors 82 ir 101 pirma divizijos?Su Svedija visaip gali buti,tai 100prc ir as ja nesiremciau.Vokieciai tikrai nedaga noru kariauti,bet noredami isventi karo kuris vienaip ar kitaip juos palietu jie galetu panaudoti stipru diplomatini ir ekonomini spaudima.P.S RU silpnoji vieta mobilumas ir veiksmu kordinavimas,o jankiai toje srityje juos lenkia sviesmeciu,niekad nepamirsk to kai kalbi apie rusu galimybes smogti netiketai.