Rusija rado pirkėją vogtiems grūdams: pateikta schema, kaip tai vyksta  ()

Rusų okupantai jėga atima derlių iš vietos ūkininkų, o nuo gegužės pradžios Kyjivo nekontroliuojamose teritorijose rusai pavogė daugiau nei 180 tūkst. tonų grūdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija masiškai eksportuoja vogtus ukrainietiškus grūdus iš okupuotų regionų ir parduoda derlių kaip savo.

Tai teigiama naujame projekto „Schemos“ tyrime.

Okupantai Ukrainos grūdus, anot žurnalistų, eksportuoja iš Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sričių teritorijų. Nuo gegužės pradžios iki birželio vidurio rusai pavogė per 180 000 tonų derliaus.

Projekto „Schemos“ medžiagoje rašoma, kad okupuotose teritorijose pasitaikydavo atvejų, kai įsibrovėliai iš vietos ūkininkų jėga atimdavo grūdus ir priversdavo juos pasirašyti sutartis dėl iki 70 % produkcijos konfiskavimo. Po pagrobimo ukrainiečių derlius atsiduria aneksuotame Kryme, iš kur sunkvežimiais gabenamas į „alkanus“ Rusijos Federacijos regionus.

„Rusijoje yra neapsaugotų agrarinių regionų, kurie su malonumu priims vogtas prekes ir, žinoma, dalį perparduos, nes tai gana vertingas verslas. Tai yra milijonai dolerių pajamų, kurias jie realiai gaus tam nieko neišleisdami. Tiesiog karinėmis priemonėmis užvaldant teritorijas“, – pokalbyje su žurnalistais sakė Visos Ukrainos agrarinės tarybos visuomeninės sąjungos vadovo pavaduotojas Denysas Marčukas.

Iš pradžių, kaip pastebi žurnalistai, Rusija Ukrainos derlių norėjo parduoti Rytų Afrikos ir Artimųjų Rytų šalims. Egiptas ir Libanas po oficialių Kyjivo kreipimųsi atsisakė priimti vogtus grūdus. O Kremliui ištikimas Basharo al Assado režimas Sirijoje sutiko pirkti produkciją, kuri buvo eksportuojama iš Ukrainos teritorijos.

 

Pavogtus grūdus, kaip teigiama projekto „Schemos“ tyrime, gabeno laivai „Matros Pozinich“, „Matros Koshka“, „Michailas Nenašev“, taip pat Sirijos laivai „Finikia“ ir „Souria“.

Visos Ukrainos agrarinės tarybos pirmininko pavaduotojas Denisas Marčukas tvirtina, kad Rusija naudojasi Sirija kaip savo žemės ūkio centru, kuriame saugomas Ukrainos derlius.

 

„Rusija pagal susitarimus yra įpareigota tiekti Sirijai apie 1 mln. tonų grūdų, todėl Rusija tai daro Ukrainos sąskaita, plėšdama ir eksportuodama iš Ukrainos“, – pokalbį su žurnalistais tęsė ekspertas.

Primename, kad birželio pradžioje amerikiečių leidinys „The New York Times“ rašė, kad Rusija vogtus Ukrainos grūdus bando parduoti Afrikos šalims, kurias smarkiai palietė užsitęsusi sausra.

Taip pat pranešta, kad rusai iš okupuoto Melitopolio išvežė 11 vagonų su vogtais ukrainietiškais grūdais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()