[Žinios trumpai] Rusija šokiruota: aiškėja kaip ir kodėl Kazachstano prezidentas apgavo Kremlių – rėžė taip, kad visiems nulinko ausys (Video)  ()

Kaip Tokajevas „nusodino“ Putiną: „Net Nazarbajevas sau to neleido“, – pasakoja Feiginas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Rusija šokiruota: aiškėja kaip ir kodėl Kazachstano prezidentas apgavo Kremlių – rėžė taip, kad visiems nulinko ausys (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvai nepatiko skambūs Kazachstano prezidento pareiškimai ekonomikos forume Sankt Peterburge.

Kremlius supyko ant Kasimo Žomarto Tokajevo po to, kai Kazachstano prezidentas, kalbėdamas per ekonomikos forumą Sankt Peterburge, dalyvaujant Vladimirui Putinui, paskelbė nepripažįstantis vadinamosios „DLR“ ir „LLR“, pavadindamas jas kvazivalstybėmis.

Apie tai „24 kanalo“ eteryje papasakojo rusų teisininkas ir tinklaraštininkas Markas Feiginas.

Pašnekovo teigimu, skambūs Tokajevo pareiškimai paaiškinami jo noru pademonstruoti savo nepriklausomybę nuo Maskvos, po sausio mėnesio istorijos su KSSO „taikos palaikymo kontingento“ įvedimo į Kazachstaną.

„Tokajevas apgavo. Sakė: taip, aš kalbėsiu forume apie ekonomiką, apie integraciją, o pasuko visai kita kryptimi. Manau, kad Maskva stipriai įsižeidė. Taip, jie palaikė jį akistatoje su Nazarbajevų klanu, bet jis Tokajevas turi dvi motyvacijas: pirma – parodyti, kad Putinas nėra jo bosas, o antra – parodyti, kad jis nėra nacionalinis išdavikas, jis pirmiausia yra už Kazachstano interesus, ir Kremliui nepataikausiantis. Net Nazarbajevas sau šito neleido“, – sakė analitikas.

 

 

Kartu ekspertas ragino nepuoselėti ypatingų iliuzijų dėl Tokajevo.

„Tai nedaro jo didvyriu. Tai tiesiog politika, žaidimas savo naudai. Tačiau kariaujančiai Maskvai tai tikrai labai didelė žaizda", – pridūrė Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(2)
(127)

Komentarai ()