[Žinios trumpai] Piontkovskis paskelbė nuomonę, kas gresia Lietuvai: „atminkit, Putinas yra bailys“  (4)

Rusijos politologas Andrejus Piontkovskis mano, kad Lietuvos draudimas vežti rusiškas prekes į Kaliningradą nesukels karinio konflikto su Rusija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 [Žinios trumpai] Piontkovskis paskelbė nuomonę, kas gresia Lietuvai: „atminkit, Putinas yra bailys“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trečiasis pasaulinis karas neprasidės dėl to, kad Lietuva blokuoja tranzitą į Kaliningradą. Nes Putinas yra bailys. Konflikto Kalnų Karabache metu jis bijojo Erdogano. Putinas nori tik pasipuikuoti. Kalbant apie lietuvius, jie labai padėjo Ukrainai. Jie sąmoningai siekė eskaluoti konfliktą. Taip, yra Europos Sąjungos sprendimas dėl sankcijų, bet niekas nedavė tiesioginių nurodymų lietuviams blokuoti tranzitą į Kaliningradą. Jie nebijo Putino. Tokajevas ir Alijevas nebijo Putino. Putino bijo tik Vakarų intelektualai arba korumpuoti politikai, susiję su Maskva“, – aiškino A. Piontkovskis.

Piontkovskis pridūrė, kad pastaruoju metu daugiau valstybių vadovų pakeitė savo retoriką Maskvos atžvilgiu.

„Dabar jaučiama, kad niekas nebijo Putino. Buvo puikiai padirbėta Tokajevo ir lietuvių, kurie prisidėjo prie šio jausmo. Tačiau pagrindiniu politiniu įvykiu laikau trijų kapituliantų – E. Macrono, M. Draghi ir O. Scholzo – vizitą į Kyjivą birželio 16 d. Šie vyrai atvyko į Kyjivą, kad primestų Ukrainai Italijos kapituliacijos taikos planą. Ukrainos valdžia ir visuomenė ją griežtai atmetė. Ir tai buvo suprasta Vakaruose. Macronas net nedrįso komentuoti šio taikos plano. Vakarai suprato, kad reikia sustabdyti Putiną. Tačiau šie nesibaigiantys svarstymai tęsiasi, o tai nebaudžiamai provokuoja Putiną“, – pridūrė A. Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(114)
(1)
(113)

Komentarai (4)