[Žinios trumpai] Paviešino, koks susidorojimas vyksta su „geležinkelio partizanais“: KGB surado būdą juos medžioti – gresia mirties bausmė  ()

Liudininkų teigimu, ankstyvą pavasarį Baltarusijos saugumo pajėgos įsiveržė į namus ir žiauriai sulaikė įtariamuosius. Iki birželio vidurio mažiausiai 11 žmonių buvo įkalinti už „dalyvavimą teroro aktuose“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos partizanai tęsia „geležinkelių karą“, dalį jų teisėsaugininkai atpažįsta pagal mobiliojo telefono signalus ir geografinę vietą. Taip teigiama „Meduza“ tyrime.

Natalijos pseudonimu pasivadinusi baltarusė pasakojo, kaip ankstyvą pavasarį į jos namus atvyko saugumiečiai atlikti kratos. Ji buvo liudytoja pagal 309 straipsnį – tyčia sugadino transporto priemonę ar ryšio priemones.

Iš moters po apklausos buvo atimta įranga, ji skyriuje praleido kelias valandas, vėliau buvo paleista.

„Galbūt vieno sabotažo dieną buvau netoli šios vietos ir mane atpažino pagal mobiliojo telefono signalą“, – pasiūlė Natalija.

Dar du asmenys „Meduzai“ pranešė, kad buvo apklausti kaip įtariamieji pagal 309 straipsnį. Tyrimo metu nustatyta, kad jie buvo rasti pagal geografinę vietą netoli įvykio vietos.

Kovo pradžioje Baltarusijos tyrimų komitetas (KGB) paskelbė tyrimą dėl „teroro aktų geležinkelyje“. Po kurio laiko centro „Viasna“ žmogaus teisių aktyvistai prabilo apie kratų bangą Dzeržinske, Baranovičiuose, Stolbcuose, geležinkelio mazguose pakeliui iš Maskvos į Brestą.

„Jie įsiveržia į namus, atlieka kratas ir žiauriai juos sulaiko. Sumušė juos sulaikymo metu, pakeliui į milicijos komisariatą ir pačiame milicijos komisariate", – cituojamas Stolbcų gyventojas.

 

Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistai apskaičiavo, kad iki birželio vidurio mažiausiai 11 žmonių buvo apkaltinti „teroro aktų“ vykdymu, susijusiu su sabotažu geležinkelyje. Visi buvo suimti ir išsiųsti į kalėjimą.

Kaltinamieji kaltinami pagal 289 straipsnį – „teroro aktą“, už kurį Baltarusijoje numatyta didžiausia bausmė – mirtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()