[Žinios trumpai] Dar viena valstybė pripažino DLR ir LLR „nepriklausomybę“  ()

Donecko ir Luhansko separatistinių valstybių nepriklausomybės niekas neskuba pripažinti. Rusija pripažino, bet artimiausi jos sąjungininkai kurį laiką delsė. Dabar viena Rusijai draugiška šalis žengė šį žingsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - Sirija. Jos Užsienio reikalų ministerija šį žingsnį pavadino „valios ir noro užmegzti draugiškus santykius įsikūnijimu“. Sirija nusprendė pripažinti vadinamųjų LLR ir DLR nepriklausomybę.

"Tai yra bendros valios ir noro užmegzti draugiškus santykius visose srityse įkūnijimas. Sirijos Arabų Respublika nusprendė pripažinti LLR ir DLR nepriklausomybę ir suverenitetą. Sirijos pusė susisieks su abiem respublikomis dėl susitarimų stiprinti bendradarbiavimą ir užmegzti diplomatinius santykius“, – sakė pareigūnai.

Sirijos užsienio reikalų ministras Faisalis al Mikdadas pabrėžė, kad Rusijos įvykdytas separatistinių regionų nepriklausomybės pripažinimas buvo „žingsnis taikos, tarptautinės teisės, JT Chartijos ir tvirtų tarptautinių santykių apsaugos link“.

Apie Sirijos ketinimą pripažinti DLR birželio viduryje paskelbė „respublikos vadovas“ teroristas Denisas Pušilinas. Kovotojų vadas su „delegacija“ atvyko į Damaską ir ten kalbėjo apie „vienodą Donbaso ir Sirijos tautų bendro kelio supratimą kovojant su nedraugiškomis JAV ir kitomis Vakarų valstybėmis“.

 

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas šiame susitikime paskelbė oficialią LLR bei DLR pripažinimo procedūros pradžią. Apie Sirijos diplomatinių misijų atidarymą nepripažintose respublikose kol kas nepranešama.

„Focus“ anksčiau rašė, kad LLR ir DLR nepriklausomybę pripažino tos pačios nepripažintos „respublikos“ – Abchazija ir Pietų Osetija. Pati Rusija šį žingsnį žengė vasario 21 d., visapusiško karo su Ukraina pradžios išvakarėse.

(1)
(16)
(-15)

Komentarai ()