[Žinios trumpai] Gali kilti dar vienas karas prie pat Vilniaus? Putinas pirmą kartą prasitarė apie Baltarusijos okupaciją - artėja galas Lukašenkai  ()

Putinas užsiminė apie Baltarusijos anšliusą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė apie Baltarusijos anšliuso proceso pabaigą artimiausioje ateityje. Bendraudamas su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos regionų forumo dalyviais, Kremliaus vadovas teigė, kad Vakarų sankcijos stumia Maskvą ir Minską paspartinti susivienijimą.

Rusijos prezidentas mano, kad „kartu Rusijai ir Baltarusijai bus lengviau atsispirti kolektyvinių Vakarų sankcijų spaudimui ir iki minimumo sumažinti įvestų apribojimų pasekmes“.

Visų pirma V. Putinas įsitikinęs, kad Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos suvienijimas „supaprastins reikiamų produktų gamybą ir išplės bendradarbiavimą su draugiškomis šalimis“.

Savo ruožtu apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad posovietinės erdvės šalys „turėtų būti suinteresuotos suartėti“ su sąjungine Rusijos Federacijos valstybe ir Baltarusijos Respublika, „jei nori išlikti suverenios ir nepriklausomos valstybės“.

 

Visiškai neaišku, kaip į tai reaguos baltarusijos gyventojai. Ukrainoje kovojantys baltarusiai jau sakė, kad Rusija anksčiau ar vėliau norės užimti Baltarusiją ir tam pasipriešins patys gyventojai, kils naujas karas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(7)
(56)

Komentarai ()