[Žinios trumpai] Vokietija ir Kanada jau skelbia istorinį sprendimą dėl NATO plėtros  ()

Vokietijos įstatymų leidėjai penktadienį pritarė Suomijos ir Švedijos narystei NATO, o Lenkijos žemieji rūmai taip pat pasiruošę ratifikuoti narystę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-10 [Žinios trumpai] Vokietija ir Kanada jau skelbia istorinį sprendimą dėl NATO plėtros  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Madride susitikusios NATO sąjungininkės pasirašė abiejų šalių stojimo į aljansą protokolus. Dabar šį žingsnį turi ratifikuoti visų valstybių narių vyriausybės.

Po penktadienį Berlyne vykusio balsavimo Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht pareiškė įstatymų leidėjams, kad jų balsavimas stiprina laisvę ir demokratiją bei siunčia žinią Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Ištisus dešimtmečius Švedija ir Suomija, dirbdamos su NATO, istoriškai išliko neutralios, tačiau vasarį neprovokuotas Rusijos puolimas prieš Ukrainą paskatino tautas siekti narystės. Po invazijos visuomenės pritarimas stoti į aljansą išaugo.

 

Lenkijos parlamento žemieji rūmai ketvirtadienį pritarė Švedijos ir Suomijos stojimui į NATO, o balsavimas taip pat buvo sutiktas gausiomis ovacijomis.

Ratifikavimo įstatymo projektai dabar patenka į aukštųjų rūmų Senatą, kur jie taip pat turėtų būti lengvai priimti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()