Pietų Korėjoje pristatyti ateities tankai, su dar neregėtomis technologijomis – turės net lazerinius ginklus  ()

„Hyundai NG MBT“ bus aprūpintas 130 mm pabūklu, prieštankinėmis raketomis ir net lazeriniais ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos kompanija „Hyundai Rotem“ pristatė naujos kartos pagrindinio kovos tanko koncepciją su futuristiniu dizainu ir naujomis technologijomis.

Tankas gavo naujas mobilumo, ugnies ir apsaugos technologijas. Išoriškai jis panašus į lenkišką koncepciją PL-01, pristatytą dar 2013 m. Taip yra dėl pabūklą dengiančio karščio skydo, kuris turėtų bent šiek tiek priengti tanką nuo termovizorių.

Naujo „Hyundai“ tanko įgulą sudaro trys žmonės – vadas, šaudytojas (dažnai vadinamas artileristu) ir mechanikas-vairuotojas. Žinoma, toks modernus tankas gali veikti ir be įgulos.

„Hyundai“ tanko koncepcija turi pasyvią ir aktyvią apsaugą. Aktyvi korpuso apsauga 360 laipsnių kampu stebi artėjančias raketas ir jas sunaikina dar prieš joms pasiekiant šarvus. Tanko įgula dirbs savotiškoje kapsulėje, kuri, reikalu esant, bus visiškai izoliuota nuo išorinio pasaulio ir leis naudoti šią mašiną labai ekstremaliomis sąlygomis. Aišku, šis tankas turės visas naujausias operacijų valdymo, komunikacijų ir navigacijos sistemas.

Pagrindinis tanko ginklas bus lygiavamzdis 130 mm pabūklas. Kaip papildomą ginkluotę „Hyundai NG MBT“ turės lazerinį ginklą ir prieštankinių raketų paleidimo įrenginius.

 

Pagrindinės „Hyundai NG MBT“ savybės:

  • Svoris – 55 tonos
  • Maksimalus greitis – 70 km/val. kelyje ir 50 km/val. bekelėje
  • Su pilnais bakais įveikiamas atstumas – 500 km/val.

Šiuose tankuose taip pat bus įrengti taikikliai, leidžiantys vykdyti kovinius veiksmus bet kuriuo paros metu ir bet kokiu oru.

Beje, jei jus stebina „Hyundai“ vardas tankų gamyboje („Hyundai Rotem“ yra „Hyundai Motor Group“ dalis), tai be reikalo. K1 ir K2 tankai jau yra gaminami „Hyundai Rotem“. Pirmasis modernus tankas pasaulyje irgi nešioja iš lengvųjų automobilių sektoriaus pažįstamą marką - 12 „Renault FT“ turėjo ir Lietuva. „Porsche“, „Mitsubishi“, „Chrysler“ ir daugybė kitų automobilių gamybos kompanijų buvo arba yra susijusios su tankų gamyba. Na, bent jau per ilgą korporacinę grandinę. Tiesiog dideli pramoniniai koncernai turi daug divizijų ir gerus gamybinius pajėgumus, kurie gali būti pasitelkti ir tokiems užsakymams vykdyti.

(20)
(1)
(19)

Komentarai ()