[Žinios trumpai] O čia tai prisidirbo! Rusų kareiviai netyčia numušė savo 36 mln. dolerių vertės bombonešį Su-34 (Video)  ()

Pranešama, kad virš Ukrainos rytinės Luhansko srities Rusijos pajėgos numušė 36 milijonų dolerių vertės bombonešį Su-34, pirmadienį pranešė Ukrainos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad lėktuvas buvo numuštas netoli Alčevsko miesto Luhansko srityje – vienoje iš zonų, kuriose šiuo metu vyksta kovos veiksmai. Alčevskas šiuo metu yra okupuotas Maskvos remiamų separatistų pajėgų.

Vaizdo įrašuose ir vaizduose, kuriais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginė vadovybė pirmadienį pasidalijo susirašinėjimo programėlėje „Telegram“, matyti apdegusios Rusijos naikintuvo Su-34 liekanos.

„Rusijos įsibrovėliai iš oro gynybos numušė savo lėktuvą, kuris skrido danguje virš Alčevsko“, – pranešė Ukrainos naujienų portalas dialog.ua, pažymėdamas, kad incidentas galėjo įvykti sekmadienį, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo tikslinę ataką prieš karinius sandėlius okupuotame mieste.

Ukrainos naujienų leidinio „Glavred“ žiniomis, numušto lėktuvo Su-34 vaizdo įrašas buvo paskelbtas per vietinius „Telegram“ kanalus, o rusai iš pradžių komentavo manantys, kad buvo numuštas Ukrainos lėktuvas. Pranešama, kad vaizdo įrašas buvo ištrintas, kai paaiškėjo, kad tai Rusijos bombonešis.

 

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Su-34 kainuoja apie 36 mln. JAV dolerių.

Per atskirą incidentą Ukrainos mieste Alčevske praėjusį mėnesį socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame momentas, kai sugedo Rusijos oro gynybos sistema ir raketa pasisuko atgal į tašką, iš kurio buvo paleista.

Atrodė, kad raketa po paleidimo pakeitė trajektoriją ir pataikė netoli pačios sistemos, birželio 24 d. pranešė vietos žiniasklaida. Keisto gedimo priežastis nebuvo aiški.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()