[Žinios trumpai] Perspėja, kad liko vos vienas žingsnis iki „čečėnų scenarijaus“: karo padėties įvedimas ir visuotinė mobilizacija (Video)  ()

Keletas teroristinių išpuolių Rusijos teritorijoje ir galima pradėti karinę mobilizacijos kampaniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija negali paskelbti visuotinės mobilizacijos be priežasties, prieš tai būtina įvesti karo padėtį. Norėdami tai padaryti, okupantai gali naudoti antiteroristinius išpuolius.

Apie tai „YouTube“ pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas:

Pasak jo, Rusijoje yra trys terorizmo grėsmės lygiai: žalia, geltona, raudona. Dabar su Ukraina besiribojančiuose regionuose terorizmo grėsmės lygis yra geltonas. Tai Belgorodo, Kursko, Briansko ir Rostovo sritys.

Jei agresorius surengs dar vieną teroro aktą savo teritorijoje, pavyzdžiui, raketos smūgį, kuris, tariamai, bus iš Ukrainos teritorijos, terorizmo grėsmės lygis padidės iki raudonos. Šis lygis numato karo padėties įvedimą.

 

Ždanovas pažymėjo, kad Rusija gali surengti keletą teroristinių išpuolių visoje Rusijos teritorijoje ir pradėti karinę mobilizacijos kampaniją.

„Prisiminkite, kaip prasidėjo antroji čečėnų kampanija – buvo susprogdinta 10 namų Maskvoje ir Volgodonske“, – prisiminė ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()