[Žinios trumpai] Kazachstanas daro neįtikėtinus dalykus – užblokavo visas operacijas: tai kerštas Putinui už Tokajevo įžeidimą  ()

Kazachstanas sureagavo į Rusijos prezidento Putino įžeidimą Sankt Peterburgo ekonomikos forume (SPIEF).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Kazachstanas daro neįtikėtinus dalykus – užblokavo visas operacijas: tai kerštas Putinui už Tokajevo įžeidimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano bankai pradėjo atsisakyti atlikti mokėjimus iš vietinės Rusijos „Sberbank“ dukterinės įmonės, kuriai nuo kovo pradžios JAV taiko blokavimo sankcijas. Be to, buvo uždrausti ne tik mokėjimai doleriais, bet ir sandoriai nacionaline Kazachstano valiuta tenge.

Rusijos ekonomikos ekspertas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad neatsitiktinai Kazachstano valdžia elgiasi itin griežtai sankcijų Rusijos Federacijai vykdymo klausimu.

Savo „Telegram“ kanale jis pareiškė, kad Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas taip atsakė Putinui už įžeidimą Sankt Peterburgo ekonomikos forume.

 

Tada kilo skandalas dėl to, kaip Putinas viešai iškraipė ir neteisingai ištarė Tokajevo vardą, reaguodamas į žodžius apie jo atsisakymą pripažinti „L/DLR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(3)
(193)

Komentarai ()