[Žinios trumpai] Pasityčiojimas iš rusų: Ukrainos dronas sunaikino Rusijos modernią sistemą, skirtą kovoti su dronais (Video)  ()

Ukrainos dronu stipriai apgadintas modernus Rusijos RLK-MC-A (ROSC-1) kompleksas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ pasklidusiame vaizdo įraše teigiama, kad Ukrainos UAV sunaikino modernų Rusijos RLK-MC-A (ROSC-1) kompleksą, specialiai sukurtą atremti priešo bepiločius orlaivius.

Keletas sprogmenų buvo numesta tiesiai ant jo elektroninio valdymo ir radijo stebėjimo posistemių. RLK-MC-A atrodė visiškai bejėgis.

RLK-MC-A yra radaro sistema, skirta aptikti ir kovoti su priešo UAV iki 15 km atstumu. Sistema gali savarankiškai kovoti su aptiktais bepiločiais orlaiviais. Tam jame yra trukdžių modulis. Visi duomenys apie oro situaciją ir taikinius taip pat gali būti perduoti oro gynybos vadavietei.

 

Tai šiuolaikinė Rusijos ginklų plėtra – prototipas buvo pristatytas visuomenei 2018 m. Žinoma, kad jau 2021-ųjų pradžioje sistema esą praėjo visus patikrinimus ir buvo pasrengta priimti į Rusijos armiją. Ar tai buvo padaryta, nežinoma. Tačiau, kaip paaiškėjo, rusai kompleksą naudoja kare su Ukraina.

 

Pažymėtina, kad liepos 19 d. Chersono srityje rusai prarado dar vieną elektroninio karo sistemą „Repelent-1“ po Ukrainos artilerijos smūgio netoli Kachovkos hidroelektrinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(3)
(115)

Komentarai ()