[Žinios trumpai] Kariškiai paskelbė, koks yra pats galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukraina  ()

Galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, yra „Tochka U“. Jis garsėja savo galia ir gali pataikyti į taikinius dideliais atstumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu TSN interneto svetainei pasakojo šaukiniais „Dynamo“ ir „Klever“ vadai, kurie veikia įvairiose fronto Ukrainoje dalyse.

Kariuomenės teigimu, šis kompleksas gali pasiekti priešą iki 120 kilometrų atstumu.

„Mes nedirbame su mažais taikiniais arba taikiniais, į kuriuos galima pataikyti artilerija ir dronais. Daugelis žmonių nurašė „Tochka U“. Tai nėra modernus ginklas, tačiau jis yra veiksmingas. Būtent „Tochka U“ užtikrina priešo logistikos tinklų sunaikinimą. Kai per dieną ar savaitę išvažiuoja keli traukiniai, iš karto jis gabenamas į frontą“, – komentavo „Dynamo“ ir „Klever“.

Jie patikslino, kad raketa yra balistinė ir skrenda kontroliuojama trajektorija.

„Jei meteorologinės sąlygos ją nukreipia nuo trajektorijos, ji valdoma savo vairų pagalba, grįžta į savo trajektoriją ir dėl to raketa gali tiksliai pataikyti į taikinį. Ne veltui šis ginklas vadinamas taškiniu. Jis tikrai tiksliai pataiko!“ – sako kariškiai.

 

Mažiausias nuotolis – 20 kilometrų, šį atstumą raketa įveikia per 55 sekundes. Didžiausias 120 kilometrų atstumas įveikiamas per 4 minutes ir 24 sekundes.

„Amunicijos sandėliai, degalų ir naftos sandėliai, aerodromai - visa tai „Tochka U“ darbas. Rizikuodami savo pačių rizika, mes priartėjame prie priešo kuo arčiau ir jį pasiekiame“, – apie savo darbą pasakoja kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(126)
(3)
(123)

Komentarai ()