[Žinios trumpai] Ukraina pirmą kartą sunaikino iki tol kare nematytą rusišką ZSU-23-4 „Shilka“ – kas tai per ginklas? (Video)  ()

Tai gali būti pirmas kartas, kai filmuotoje medžiagoje matome sunaikintą šį įrenginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sienos apsaugos tarnyba pranešė apie dar vieną veiksmingą smūgį Rusijos pozicijai šiaurės vakarų Charkivo srityje. Suderinus su artilerijos dalinių smūgiu, buvo likviduotas rusiškas priešlėktuvinis savaeigis pabūklas ZSU-23-4 „Shilka“.

Kitame vaizdo įraše matome oro gynybos sistemą, aptiktą nepaisant bandymo pasislėpti miško juostoje – Ukrainos dronų operatoriai dar kartą demonstruoja savo sugebėjimus aptikti tokią užmaskuotą įrangą.

Anksčiau buvo pranešimų apie tai, kad šias transporto priemones užgrobė ar sunaikino Ukrainos pajėgos, tačiau tai, regis, pirmasis šios sistemos kadras Ukrainoje. „Military Balance-2022“ duomenimis, šiuo metu Rusijos kariuomenėje yra tik 60 vienetų ZSU-23-4, kuriuos naudoja karinio jūrų laivyno pėstininkai.

Iki šiol Ukrainos pajėgos iš viso sunaikino 145 įvairaus tipo priešlėktuvines sistemas. Tai taip pat apima „Tunguska“ pabūklus, retas „Ovod“ valdymo sistemas, „Pantsir-S“ kompleksus ir S-300 raketų sistemas ir kt.

 

Priešlėktuvinės artilerijos sistema ZSU-23-4, pravarde „Šilka“, yra sovietmečio savaeigis greitašaudis ginklas, naudojamas daugelyje pasaulio šalių, įskaitant Rusiją ir Ukrainą. Remiantis „WeaponSystems“, jis ginkluotas keturiomis 2A7 automatinėmis 23 mm kalibro patrankomis, kurių kiekvienos šaudymo greitis yra nuo 850 iki 1 000 šovinių per minutę. Efektyvus šaudymo atstumas yra 2,5 km, o maksimalus aukštis – 1,5 km.

 

Ukrainos ginkluotosiose pajėgose taip pat naudojamas modernizuotas ginklo variantas – ZSU-23-4M A1 „Rokach“. Projektuotojai pašalino visą įrangą, bet paliko važiuoklę ir įrengė naują daugiafunkcinę radiolokacinę stotį su skaitmeniniu antenų bloku, „žemė-oras“ raketomis, taip pat padarė ją visiškai skaitmenine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()