[Žinios trumpai] Rusija įvardijo antrąjį įtariamąjį Duginos nužudymu – paskelbė jo vaidmenį sprogdinime  ()

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį pareiškė atpažinusi antrąjį ukrainietį, įtariamą automobilio sprogdinimu, per kurį žuvo griežtos linijos ideologo ir Ukrainos karo rėmėjo Aleksandro Dugino dukra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 [Žinios trumpai] Rusija įvardijo antrąjį įtariamąjį Duginos nužudymu – paskelbė jo vaidmenį sprogdinime  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kraštutinių dešiniųjų žurnalistė ir komentatorė Daria Dugina žuvo rugpjūčio 20 d., kai už Maskvos sprogo jos automobilyje padėta bomba.

Po dviejų dienų FSB nusikaltimo padarymu apkaltino 43 metų Ukrainos pilietę Nataliją Vovk.

Tačiau dabar FSB įvardijo kitą Ukrainos pilietį – Bohdaną Ciganenko – taip pat prisidėjusį prie išpuolio. Ciganenko yra „dar vienas Ukrainos ardomosios ir teroristinės grupuotės narys, padėjęs rengti Darios Duginos nužudymą kartu su Natalija Vovk“, sakoma FSB pranešime, kurį išplatino valstybinės naujienų agentūros.

Pirmadienį FSB paskelbtame 11 minučių vaizdo įraše teigiama, kad Ciganenko atvyko į Maskvą liepos 30 d., o išvyko iš Rusijos dieną prieš žmogžudystę.

Įtariama, kad Ciganenko padėjo Vovk surinkti sprogstamąjį užtaisą, taip pat pateikė jai padirbtus valstybinius numerius ir dokumentus Kazachstano pilietės Julijos Zaiko vardu.

FSB pranešė, kad Vovk šnipinėjo Duginą nacionalistų festivalyje už Maskvos jos mirties dieną.

 

Rusijos valdžia teigia, kad Vovk gali slapstytis Estijoje, kur ji pabėgo naudodama suklastotus dokumentus po Duginos nužudymo.

Ukraina atmetė Rusijos teiginius, kad dėl Duginos nužudymo kaltas Kijevas. Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas apkaltino pačią FSB dėl žmogžudystės organizavimo, siekiant padidinti vidaus paramą Rusijos invazijai į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()