[Žinios trumpai] Paskelbtas įspūdingas naujausio prancūzų ir vokiečių supertanko video – štai taip atrodo rusų „Armatos“ naikintojas (Video)  (4)

„YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše matomas pagrindinis Prancūzijos ir Vokietijos tankas, sukurtas pagal projektą EMBT (Enhanced Main Battle Tank).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgijos internetinis portalas „Army Reconnaissance“ trumpai apžvelgė naujausią ginklų platformą, kuri turėtų užkariauti Europos rinką. EMBT kuria dvi įmonės. Tai prancūzų kompanija „NEXTER Defense Systems“ ir vokiečių kompanija KMW (Krauss-Maffei Wegmann). „Army Reconnaissance“ apibrėžia EMBT kaip mobilų, greitą ir lankstų kaip „Leopard“ tankas, turintį prancūziško „Leclerc“ tanko ugnies jėgą.

Tankas ginkluotas 120 mm lygiavamzdžiu ginklu. Kaip antrinė ginkluotė, EMBT turi du kulkosvaidžius. Vienas yra 12,7 mm kulkosvaidis, o kitas - 7,62 mm kalibro. Tankas turi dar vieną pabūklą – 30 mm, sumontuotą užpakalinėje bokšto dalyje. Jį sukūrė prancūzų kompanija, kaip ir kitus tanko ginklus.

Tanko įgula sudaro keturi kariai: vadas, ginklininkas, vairuotojas ir kovos operatorius.

EMBT turi įvairias apsaugas. Garsiausi ir bene efektyviausi šarvai yra Izraelio TROPHY APS (Active Protection System). Be to, tankas turi ir lazerinę įspėjimo sistemą. Be dviejų apsaugos priemonių, EMBT turi 80 mm sprogstamuosius įrenginius, sukuriančius „skydą“, kuriuos vėlgi sukūrė prancūzai, bet šį kartą „Lacroix“ kompanija. Ši sistema žinoma GALIX pavadinimu.

 

EMBT sveria kiek daugiau nei 61 toną, yra apie 10 metrų ilgio, beveik 4 metrų pločio ir kiek daugiau nei 3 metrus aukščio. Dėl savo MTU 883 EPP variklio, užtikrinančio 1500 arklio galių, jis gali važiuoti maksimaliu 65 km/h greičiu. Su pilnu degalų baku tankas gali įveikti maksimalų 450-460 km atstumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai (4)