Scholzas: Ukraina gauna tokių modernių vokiškų ginklų, kurių neturi net Vokietijos kariuomenė  ()

Nuo pirmųjų plataus masto invazijos dienų Vokietija aprūpina ginkluotąsias pajėgas ginklais ir amunicija, sakė Scholzas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad žiniasklaidos pranešimai apie karinės paramos Ukrainai mažinimą nėra tiesa.

Tai jis pareiškė interviu „Globe and Mail“.

Scholzas atsakė, kad „nuo pirmųjų dienų po Rusijos puolimo Ukrainoje“ šalis tiekia ginklus ir amuniciją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Pristatėme viską, ką turėjome: prieštankines ir priešlėktuvines sistemas, minas, pabūklus, tonas amunicijos ir ne letalinę pagalbą. Nuo tada perėjome prie sudėtingesnių ir brangesnių sistemų. Savaeigės haubicos, daugkartinės raketų sistemos, priešlėktuvinės sistemos, priešpriešinių baterijų radarai. Kai kurios iš šių sistemų yra tokios naujos, kad pagaminta labai nedaug, o kai kurios jų net nebuvo pristatytos Bundesverui“, – sako Scholzas.

Jis pridūrė, kad Vokietija taip pat apmoko Ukrainos įgulas.

 

„Kol mes kalbame, ukrainiečiai yra mokomi valdyti naują ir sudėtingesnę įrangą keliose Vokietijos vietose. Ir toliau teiksime šią paramą Ukrainai tol, kol reikės“, – pridūrė Scholzas.

Kaip UNIAN rašė, remdamasis Vokietijos žiniasklaida, Vokietijos „Iris-T“ oro gynybos sistemų perdavimas Ukrainai vėluoja dėl Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo leidimo nebuvimo. Sandoriui pritarė Vokietijos ekonomikos ministerija, tačiau galutinį leidimą turi išduoti Federalinė saugumo taryba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()