Tokios reakcijos tikrai nesitikėjo niekas: skelbiama, kaip Maskva sureagavo į skubiai siūlomus „referendumus“  ()

Kremliaus kontroliuojami televizijos kanalai šaltai reagavo į Pušilino ir Pasečniko pareiškimus dėl „referendumo“ rengimo, rašo Rusijos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šaltiniai praneša, kad Kremlius rimtai nežiūrėjo į Donbaso okupacinių administracijų norą skubiai rengti „referendumus“ dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos. Rusijos „Telegram“ kanalas „Agentūra. Novosti“ pažymi, kad iš tikrųjų Rusijos valdžia atsisakė Pušilino ir Pasečniko pareiškimo. Tiesa, šiuo klausimu yra prieštaringų pranešimų.

Žurnalistai pastebi, kad iškart po separatistų kreipimųsi į Maskvą nebuvo aišku, ar tai su Kremliumi derinama iniciatyva, o po to buvo paskelbtos „referendumo“ datos. Kremliaus kontroliuojamų televizijos kanalų reakcija leido suprasti, kad ši iniciatyva yra tik Pasečniko ir Pušilino pasiūlymas, o ne Maskvos nurodymas.

„Vakare paaiškėjo, kad, matyt, kalbama apie iniciatyvą iš apačios. Paskutinėse NTV žiniose siūlymas nedelsiant surengti „referendumus“ buvo pristatytas tik kaip antra tema, tam skiriant tik apie minutę. Reportaže pažymėta, kad „referendumas“ yra susijęs su padažnėjusiu Ukrainos „nacių“ vykdomu apšaudymu. „Rossija-1“ kanalo pranešime galimas „respublikų“ įstojimas į Rusijos Federaciją taip pat buvo aptartas tik kaip antroji tema, tačiau šiek tiek daugiau – tam skirtos maždaug dvi minutės. „Referendumo“ data, pasak vedėjo, kol kas nežinoma“, – rašoma pranešime.

 

Viena iš priežasčių, kodėl Donbaso separatistai paragino nedelsiant rengti „referendumus“, tikriausiai, be kita ko, buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė fronte.

Tačiau toks įspūdis, kad tai nebuvo derinta su Maskva, greičiausiai yra klaidinantis. Pušilinas ir Pasečniko yra Kremliaus statytiniai, Rusijos veikėjai Ukrainoje. Sunku įsivaizduoti, kad jų veiksmai nebūtų suderinti su Maskva. Be to, greičiau jų iniciatyva pasekė ir okupacinė Chersono administracija. Dmitrijus Medvedevas sveikino šią iniciatyvą ir teigė, kad ji atriš Rusijos rankas aktyvesniems karo veiksmams prieš Ukrainą. Pasak jo, Ukrainos veržimasis į Donbasą po to bus tiesioginis Rusijos puolimas. Nors Medvedevas šįkart išvengė branduolinių grasinimų, butent tokio ginklo panaudojimas pagal Rusijos karinę doktriną ir būtų įmanomas. Referendumų skubinimą džiugiai sutiko ir Rusijos propagandos mašina, kuri paskelbė, kad vyksta „Krymo scenarijus“.

(6)
(29)
(-23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: