Visi į karą: paaiškėjo, kas nutiko Maskvoje vykusių protestų prieš mobilizaciją dalyviams  ()

Žmogaus teisių aktyvistai Rusijos Federacijoje užfiksavo kelis atvejus, kai sulaikytiesiems buvo įteikti šaukimai tiesiai policijos departamento patalpose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daliai sulaikytųjų per protestus prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtą dalinę mobilizaciją buvo įteikti šaukimai.

Pasak žmogaus teisių aktyvistų ir žiniasklaidos, sulaikytieji Maskvoje teigė, kad jiems buvo įteikti šaukimai keliuose policijos skyriuose.

Apie tai praneša BBC.

Į policijos skyrių Marfino rajone atėjo paprastais drabužiais apsirengęs vyras ir pasakė, kad dabar perduos šaukimus, o į policijos skyrių Vernadskio prospekte atvyko Karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybos darbuotojai, kaip pranešė sulaikytieji naktį. Žmogaus teisių projekto „OVD-Info“ duomenimis, bent vienam iš sulaikytųjų dėl atsisakymo pasirašyti šaukimą grėsė baudžiamoji byla.

Protesto metu sulaikyto maskviečio žmona „Mediazona“ pasakojo, kad jos vyrui buvo įteiktas šaukimas į policijos departamentą Sokolina Gora rajone:

 

„Mano vyras buvo sulaikytas Arbate, nuvežtas į policijos skyrių Sokolina Gora ir ten rytdienai išdavė šaukimą į karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybą. Jis pasirašė. Komisaras asmeniškai jam įteikė [šaukimą]. Jie nufilmavo, kaip įteikė jam šaukimą ir pasakė, kad jis negali jo nepriimti, nes yra Rusijos Federacijos pilietis ir privalo rytoj atvykti į komisariatą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(13)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()