[Žinios trumpai] Pastebėtas link Ukrainos judantis Rusijos „branduolinis traukinys“ – Putinas ruošiasi branduolinei atakai?  (1)

Putinas Ukrainos link pasiuntė vadinamąjį „branduolinį traukinį“ – grasinimus įvertino lenkų karo analitikas Konradas Muzyka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-04 [Žinios trumpai] Pastebėtas link Ukrainos judantis Rusijos „branduolinis traukinys“ – Putinas ruošiasi branduolinei atakai?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karto po keturių Ukrainos regionų aneksijos Rusijos Federacijos vadovas nusprendė pasiųsti „branduolinį traukinį“ prie Ukrainos sienos. Taip jis nori parodyti savo ryžtą iki galo „ginti Rusijos Federaciją“, taip pat išgąsdinti Vakarus, kad jie atsisakytų karinės paramos Ukrainai.

Dieną prieš tai, spalio 3 d., vienas prorusiškų „Telegram“ kanalų „Rybar“ internete paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matomas vadinamasis „branduolinis traukinys“.

Lenkų analitikas Konradas Muzyka apie tai pakomentavo savo „Twitter“ puslapyje.

Vaizdo įraše matyti BMP-97 vilkstinė ir kita karinė technika, judanti link sienos su Ukraina per centrinę Rusiją. Pasak lenkų karo analitiko Konrado Muzykos, žiniasklaida praneša, kad visa ši įranga priklauso Rusijos armijos 12-ajai pagrindinei direkcijai.

 

Anot jo, būtent ši direkcija yra atsakinga už branduolinių ginklų ir transportavimą. Tokiais traukiniais visada buvo gabenami branduoliniai ginklai. Gali būti, kad branduoliniai ginklai jau juda į frontą Ukrainoje, arba šiuo gestu V. Putinas dar kartą bando įbauginti Vakarus, kad jie atsisakytų karinės pagalbos Kijevui.

 

Muzykos teigimu, „branduolinio traukinio“ atsiradimas nuotraukoje nereiškia, kad V. Putinas yra pasirengęs smogti branduoliniu smūgiu Ukrainai. Analitikai įsitikinę, kad tai dar vienas Kremliaus šantažas arba ginklas keliauja į vieną iš bandymų aikštelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(38)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)