[Žinios trumpai] Ne silpnų nervų žmonėms: dirbtinis intelektas parodė, kaip atrodytų pirmos sekundės po branduolinio sprogimo (Foto)  ()

Gali būti, kad raketų ataka užklups žmones tiesiog gatvėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės sėkmės fone vis labiau baiminamasi, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą. „MidJourney“ ir „Stable Difussion“ neuroniniai tinklai, „Focus“ prašymu, pavaizdavo, kaip gali atrodyti pirmosios sekundės po branduolinio smūgio.

„MidJourney“ yra dirbtinio intelekto modelis, neuroninis tinklas, „piešantis“ paveikslėlius pagal vartotojo pateiktą tekstinį aprašymą. 2022 m. liepos mėn. David Holtz vadovaujama kūrėjų komanda pradėjo atvirą mokamos prenumeratos beta versijos testavimą su laikinai nemokama prieiga.

„MidJourney“ galite naudoti oficialiame „Discord“ kanale, kur ji veikia kaip robotas. Viename iš pokalbių vartotojas turėtų įvesti komandą „/imagine“ ir įvesti vaizdo raktinius žodžius arba parametrus anglų kalba. Po kelių minučių DI pasiūlys keturias parinktis koliažo pavidalu, kurių kiekvieną galima gauti didesne raiška. Taip pat yra galimybė plėtoti idėją ir paprašyti dar keturių panašių nuotraukų.

„Focus“ prašymu „MidJourney“ parodė pirmąsias akimirkas po branduolinio sprogimo kažkur Ukrainoje ir konkrečiai Kijeve. Neuroninis tinklas nupiešė žmones, kurie smūgio metu buvo gatvėje. Matyt, daugelis iš nuostabos sustingo ir net nebando bėgti.

 

„Stable Difussion“ yra panašus teksto vaizdų generatorius, kurį viešai išleido startuolis „StabilityAI“, tačiau jis yra kodo pavidalu, kurį kūrėjai gali įterpti į savo projektus. Jei pageidaujama, vartotojas gali įdiegti programą savo kompiuteryje, tačiau tam reikia mokėti Python programavimo kalbą. Laimei, yra paprastesnis būdas – apsilankyti Dezgo svetainėje, kurios kūrėjai sumontavo „Stable Difussion“ modelį su standartiniais nustatymais.

 

Kaip parodė praktika, paslauga nebraižo, o sujungia kelias nuotraukas iš interneto į vieną vaizdą. Dėl šios priežasties nuotraukos dažnai būna neryškios, nenatūralios arba nesuprantamos. Dažniausiai „Stable Difussion“ branduolinė ataka prieš Ukrainą buvo vaizduojama kaip miesto sprogimas, kitame  vaizde – žalia uniforma ir šalmu vilkintis vyras, tikriausiai kariškis ar gelbėtojas, ramiai vaikštantis su maišu ant peties.

 

 

Visas DI pieštas nuotraukas galite pamatyti orginaliame „Focus“ straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(39)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()