Spėjama, kad Rusijos bazėje sudužo retas naikintuvas, galėjęs gabenti hipergarsinę raketą  ()

Keletas faktų rodo, kad Rusija Belbeko oro pajėgų bazėje Kryme prarado retą lėktuvą, kruizinių raketų „Kinžal“ nešėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 1 d. Rusijos oro pajėgų bazėje įvykus avarijai, kai lėktuvas išlėkė iš kilimo-tūpimo tako ir nukrito nuo uolos, paaiškėjo lėktuvo tipas ir keletas itin įdomių detalių.

Remiantis neoficialiais rusiškų šaltinių pranešimais, šis lėktuvas buvo sunkusis viršgarsinis perėmėjas „MiG-31“. Prieš tai iš Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos taip pat buvo gauta informacijos apie šio tipo orlaivių dislokavimą okupuotame Kryme.

„Defense Express“ praneša, kad esama informacijos, jog lėktuvas ne leidosi, o kilo. Dėl lėktuvo gedimo pilotai nespėjo užbaigti pakilimo ir pilnai pakrautas orlaivis su ginklais buvo prarastas, kas paaiškina gana galingą sprogimą ir didelį gaisrą.

Pažymima, kad iš dviejų įgulos narių katapultuotis spėjo tik šturmanas (kuris pagal lėktuvo schemą pirmas palieka avarinę transporto priemonę), o pilotui tam laiko jau nebeužteko.

Pateikiama svarbi su avarija susijusi detalė: „Žuvo pirmos klasės pilotas iš Chotylovo“. Ši detalė leidžia dar tiksliau nustatyti orlaivio tipą – mat 2021 m. buvo pasirodžiusi informacija, kad Chotylovo aviacijos bazėje Tverės srityje yra 790-ojo naikintuvų aviacijos pulko „MiG-31K“ su hipergarsinėmis raketomis „Kinžal“. Tada Rusijos Federacija jai įprastu būdu pareiškė, kad „dabar NATO kils panika“.

 

Todėl „Defense Express“ daro prielaidą, kad spalio 1 d. Rusija prarado „MiG-31K“, kuris galėjo nešti kruizinę raketą „Kinžal“. Atsižvelgiant į tai, kad Rusijoje yra tik kelios dešimtys tiek „MiG-31K“ naikintuvų, tiek hipergarsinių raketų, šis praradimas yra gana skaudus.

„Defense Express“ pažymi, kad jei ši informacija yra teisinga, Rusijoje tai yra jau trečias „MiG-31“ praradimas nuo metų pradžios. Pirmas „MiG-31“ sudužimas užfiksuotas balandžio 8 d. Leningrado srityje, o sausio 29 d. kitas pakilimo metu nuriedėjo nuo pakilimo tako ir sudužo Novgorodo srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()