ES skelbia apie lemiamą momentą: Putinas laukia generolo, kuris visada išgelbėdavo Rusiją ir su jo pagalba laimėjo visus karus iki šiol  ()

Putinas laukia generolo, kuris visada išgelbėdavo Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Europos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio, Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas skaičiuoja, kad žiemos sunkumai padidins Vakarų pasaulio nuovargį nuo karo Ukrainoje.

Borrellis tai pasakė per kalbą Europos Parlamente. Apie tai praneša Censor.NET, remdamasis „Europos tiesa“.

Kaip pažymėjo Borrellis, karo pasekmės daugeliui šalių tikrai yra blogos kainų, energijos ir maisto atžvilgiu.

„Turime labai aktyviai bendradarbiauti su likusiu pasauliu, kad padėtume jiems įveikti šio karo padarinius. Turime dėti dideles diplomatines pastangas ir aiškintis, kad pasaulis suprastų, „dėl ko šis karas ir kuo jis gali baigtis“, – sakė jis.

Borrellis pabrėžė, kad karas negali baigtis dėl Vakarų pasaulio nuovargio, ko V. Putinas ir tikisi.

„Putinas mano, kad demokratijos yra silpnos, viešosios nuomonės sistemos neišgyvens šaltos žiemos. Jis laukia atvykstant „Generolo Žiemos“, kuris visada gelbėdavo Rusijos armiją. Jis laukia, kol šaltis, dujų tiekimo sutrikimai, aukštos kainos ir žema temperatūra pakirs mūsų valią ir toliau remti Ukrainą. Tai vieta, kur europiečių reikia paprašyti suprasti, kas yra ant kortos. Nes mūsų parama Ukrainai nėra vien dosnumo reikalas. Mūsų parama Ukrainai turi būti nuolatinė, nes Ukrainos saugumas yra neatsiejamai susijęs su mūsų saugumu. Mūsų ateitis priklauso nuo to, kas ten bus nuspręsta“, – sakė jis.

 

„Šis karas gali baigtis tik taip, kad būtų užtikrinta taika. O siekiant užtikrinti taiką, teritorinis vientisumas ir visiškas suverenitetas turi būti grąžintas Ukrainai; Rusija turi būti priversta pripažinti savo politinę ir moralinę atsakomybę už karą, mokėti už atstatymą ir atsakyti už ten įvykdytus nusikaltimus. Tai ir niekas kitas turėtų būti mūsų tikslas. Taigi sankcijos. Štai kodėl reikalinga karinė pagalba. Štai kodėl reikalingi diplomatiniai veiksmai. Šiuose trijuose frontuose turime ir toliau dirbti nepasiduodami: dabar ne laikas atidėlioti“, – sakė Europos diplomatijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(6)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: