Beprotybė Rusijoje: Limano katilą išgyvenę kareiviai vadinami bailiais ir dezertyrais – skelbiama, kas jų laukė sugrįžus į karinę bazę (Video)  ()

„Iš bataliono išgyveno 193 žmonės“ – sako mobilizuotasis iš LLR.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 Beprotybė Rusijoje: Limano katilą išgyvenę kareiviai vadinami bailiais ir dezertyrais – skelbiama, kas jų laukė sugrįžus į karinę bazę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė kadrai iš okupuotos Ščastjos, kur greitkelyje yra 193 „mobilizuotieji“, nes aukščiausia LLR karinė vadovybė neleidžia jiems patekti į savo nuolatinės buvimo vietos teritoriją. Priežastis ta, kad jie vadinami bailiais ir dezertyrais, nes pabėgo iš Limano.

Filmuotoje medžiagoje mobilizuoti kariai dalijasi įspūdžiais, kaip jie pabėgo iš Limano.

Pasak mobilizuotojo, jie pradėjo trauktis iš Drobiševo link Limano, kad sustiprintų rusų grupuotę. Tačiau gyvenvietę paliko beveik visi, ypač artilerija.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo jas dengti minosvaidžiais ir pabūklų artilerija, todėl nusprendė nebūti „patrankų mėsa“, o kuo greičiau palikti miestą. Galiausiai, rugsėjo 30 d., iš bataliono į Limaną išvyko tik 193 žmonės. Tuo pat metu traukimosi kelyje LLR mobilizuotieji paėmė rusus, kurie buvo palikti mirti mūšio lauke pačių rusų.

 

 

Dabar išgyvenusieji vadinami dezertyrais ir grasinama jiems iškelti baudžiamąją bylą.

Vienas iš mobilizuotųjų prisipažino, kad buvo iškviestas tik rugsėjo 19 d. Tuo pat metu gydytojų komisija nė velnio jo negailėjo, kad jis viena akimi nematė. Karinės registracijos ir įdarbinimo biure jam davė kulkosvaidį ir durtuvą. Apmokymų nebuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: