[Žinios trumpai] Rusijoje vyksta kolosalūs pokyčiai! Pirmą kartą istorijoje per televiziją kritikuojamas Putinas ir jo sprendimai, rusai ruošiami nebelaukti jokių pergalių apskritai  ()

Video tinklaraštininkas Sergejus Sternenko parodė, kaip Rusijos propaganda skilinėja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės fone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos visuomenės veikėjas, milijoninę auditoriją turinčio „YouTube“ kanalo autorius Sternenko  sukūrė vaizdo įrašą, kuriame parodė ištraukas iš naujausių Rusijos propagandinių laidų. Klausydamas, ką Putino žurnalistai kalba po Rusijos kariuomenės pralaimėjimų Ukrainoje, Sergejus Sternenko padarė vieną išvadą: visa Rusijos propaganda lūžta ir griūva mūsų akyse.

„Frontuose rusų okupantams viskas yra nuosekliai blogai, nes mūsų kariai užtikrintai žingsnis po žingsnio išlaisvina mūsų žemes. Ir kuo daugiau atsiranda deokupuotų miestų ir kaimų, tuo prastesnės rusų nuotaikos. Jie dabar labai nerimauja“, – sakė Sternenko.

Olga Skabejeva, viena garsiausių rusų propagandisčių, tiesiai šviesiai sako, kad viskas rusams vyksta labai sunkiai ir reikia laikytis. Ji taip pat teigia, kad fronte yra „niuansų“. Propagandistai negali savo žmonėms paaiškinti šių „niuansų“ (nuolatinių Rusijos kariuomenės pralaimėjimų). Yra versija, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos su Ukraina nieko negali padaryti, nes tiesiog yra silpnesnės. Propagandos laidose jau atvirai sakoma, kad Rusijos kariuomenė negali laimėti, nes joms priešinasi labai stipri kariuomenė. Tiesa, dažniausiai pabrėžtinai kartojama, kad tai - ne Ukraina, o NATO. Bet nuo to, kaip sako Solovjovas, nėra lengviau.

 

„Tačiau rusams dažniausiai nemalonu girdėti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra stipresnės už Rusijos kariuomenę, todėl propagandistai pradeda kurti naujas versijas. Pavyzdžiui, Simonian sako, kad kalta Rusijos Federacijos Gynybos ministerija ir Generalinis štabas yra atsakingi už viską, ir ten reikia skubiai atlikti personalo pokyčius“, – pastebėjo Sternenko.

Kai kurie rusai netgi pradėjo dėl visko kaltinti Vladimirą Putiną. Dabar jiems pasirodė, kad jis visiems melavo sakydamas „viskas vyksta pagal planą“. Netgi tenka kritikuoti pseudoreferendumus ir V. Putino dekretą dėl okupuotų Ukrainos teritorijų prijungimo prie Rusijos Federacijos. Pasirodo, rusai niekaip negali suprasti, kaip galima prie Rusijos prijungti tai, kas dar neužvaldyta.

 

„Norėčiau pabrėžti, kad to niekada nebuvo per Rusijos televiziją“, – sakė Sergejus Sternenko, – „kad Putinas ir jo sprendimai būtų kritikuojami paprastu tekstu. Tai rodo įdomius pokyčius Rusijoje. Atsižvelgiant į tai, krenta pasitikėjimas ne tik Putinu, bet ir Rusijos kariuomene“. Tačiau geriausia yra tai, kad nežinodami, kaip paaiškinti Rusijos armijos pralaimėjimą, propagandistai jau dabar bando paruošti rusus tam, kad šiame kare išvis nereikėtų tikėtis pergalių.

(164)
(1)
(163)

Komentarai ()

Susijusios žymos: