[Žinios trumpai] „Reuters“ skelbia, nuo ko priklauso, ar V. Putinas ryšis paspausti „raudoną mygtuką“  ()

„Reuters“ rašo, kad kol kas nėra ženklų, kad Kremlius rengtųsi panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimybė, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą Ukrainoje, priklauso nuo to, kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suvoks grėsmę sau ir valstybės sistemai. Putinas karą Ukrainoje laiko egzistenciniu mūšiu tarp Rusijos ir Vakarų. Savo kalbose Kremliaus vadovas pabrėžtinai kartoja, kad „neblefuoja“ ir gali panaudoti branduolinį ginklą, jei kas nors kels grėsmę Rusijos Federacijai.

Nepaisant to, daugelis analitikų yra įsitikinę, kad Rusijos prezidentas blefuoja, tačiau JAV ir Europoje į grasinimus žiūrima rimtai. Rusijos doktrina leidžia smogti branduoliniu ginklu tik jei Rusijos Federacijos egzistavimui kyla grėsmė.

Kaip sakė analitikas Jurijus Federovas, šiuo metu Putinas vis dar nėra apsisprendęs. „Bet kas bus po savaitės ar mėnesio, kai supras, kad karas pralaimėtas, sunku pasakyti“, – sakė Federovas.

 

CŽA vadovas Williamas Burnsas teigia, kad į tokius grasinimus reikia žiūrėti labai rimtai. Tačiau JAV žvalgyba kol kas nepatvirtino, kad Putinas vis dėlto „paspaus raudoną mygtuką“. JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas sakė, kad Vašingtonas perspėjo Maskvą apie „katastrofiškas tokio sprendimo pasekmes.

(13)
(7)
(6)

Komentarai ()