Apkaltino Lenkiją, Lietuvą ir Ukrainą planuojant Baltarusijos ataką: „nelieskite savo nešvariomis letenomis nė vieno metro Baltarusijos teritorijos“  ()

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka spalio 10 d. apkaltino Lenkiją, Lietuvą ir Ukrainą rengiant teroristinius išpuolius ir maištą jo šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis taip pat paskelbė, kad turi susitarimą su Maskva dėl bendros regioninės kariuomenės grupės dislokavimo.

„Kovotojų, įskaitant Baltarusijos radikalus, mokymai Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje vykdyti sabotažą, teroro aktus ir karinius sukilimus šalyje kelia tiesioginę grėsmę“, – sakė A. Lukašenka susitikime su aukštais Baltarusijos saugumo pareigūnais.

„Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga remia pabėgėlių iš mūsų šalies įteisinimą politiniais tikslais. Jos planuoja rimtai padidinti savo paramą ardomiesiems elementams ir pabloginti situaciją ties mūsų vakarine siena, kad būtų atidarytas antrasis frontas“, - cituojamas Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas paskelbė, kad dėl šių veiksmų Minskas ir Maskva dislokuos bendrą karinę grupę, nenurodydami kur.

„Vakar neoficialiais kanalais buvome perspėti apie planuojamą smūgį iš Ukrainos teritorijos Baltarusijai“, – pridūrė A. Lukašenka ir sakė, kad Kijevas ruošia „antrą Krymo tiltą“, turėdamas omenyje šeštadienį sprogusį Rusijos tiltą.

 

A. Lukašenka pareiškė, kad išsiuntė žinutę Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, kad šis neliestų „savo nešvariomis letenomis nė vieno metro Baltarusijos teritorijos“ , pranešė BTA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(40)
(-38)

Komentarai ()