„New York Times" išsiaiškino, kaip iš tikrųjų buvo susprogdintas Krymo tiltas - apie tai uždrausta kalbėti oficialiai  (10)

„New York Times" praneša, kad aukšto rango Ukrainos pareigūnas patvirtino Krymo tilto sprogdinimą bomba, buvusia sunkvežimyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-10 „New York Times" išsiaiškino, kaip iš tikrųjų buvo susprogdintas Krymo tiltas - apie tai uždrausta kalbėti oficialiai  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„New York Times" sužinojo, kaip iš tikrųjų buvo susprogdintas Krymo tiltas. Nepaisant Ukrainos prezidento kanceliarijos pareiškimų, Vakarų žiniasklaidos šaltiniai ir toliau tvirtina, kad už tilto į Krymą sprogdinimo slypi Kijevas.

Aukšto rango Ukrainos pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, „The New York Times" sakė, kad Ukrainos specialiosios tarnybos susprogdino bombą, kuri buvo sunkvežimyje. Ji įsijungė automobiliui važiuojant tiltu. Tai patvirtina oficialią Rusijos Federacijos versiją.

„Aukšto rango Ukrainos pareigūnas patvirtino, kad už ataką atsakinga Ukraina. Pareigūnas, pageidavęs likti nežinomas dėl vyriausybės uždraudimo diskutuoti apie sprogimą, pridūrė, jog Ukrainos specialiosios tarnybos surengė sprogimą panaudodamos bombą, paslėptą automobilyje", – rašoma pranešime.

Anksčiau keli įtakingi Ukrainos ir Amerikos leidiniai, įskaitant „The Washington Post", pranešė, kad už sprogimo slypi Ukraina. Anot jų, tai buvo speciali SBU operacija. Kiti leidinio duomenys nebuvo pateikti. Komentuodami sprogimą ant Krymo tilto, aukšti Ukrainos pareigūnai, tarp jų ir M. Podoljakas, pirmiausia užsiminė, kad jį galėjo įvykdyti Ukrainos saugumo pajėgos. Tačiau po kelių valandų tas pats M. Podoljakas „Twitter" tinkle paskelbė, kad Krymo tilto sprogimas buvo konflikto tarp FSB/PMC ir Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos/Generalinio štabo rezultatas".

 

Karo studijų instituto (ISW) analitikų teigimu, sprogimas ant tilto Ukrainoje turės įtakos Rusijos karių grupės aprūpinimui. Karo ekspertai mano, kad dabar prie įvažiavimo į tiltą sustiprės patikrinimai, o tai sulėtins karinių krovinių judėjimą ir personalo perkėlimą. Situacija neigiamai paveiks kariuomenės aptarnavimą, nes dabar nutrauktas judėjimas vienoje iš dviejų automobilių juostų.  

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(21)
(81)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: