Vienintelis asmuo, su kuriuo Putinas skaitosi, išreiškė nepasitenkinimą karu: skelbiama, kas įvyko Kremliuje  (1)

Rusijos verslininkas yra Rusijos prezidento palaikymo kampanijos „smegenys“, mano ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelis asmuo, kurį gerbia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, išreiškė nepasitenkinimą karu su Ukraina.

Rusijos verslininkas, pagrindinis akcininkas ir buvęs „Rossija Bank“ direktorių valdybos vadovas Jurijus Kovalčiukas (jis vadinamas asmeniniu V. Putino bankininku) išreiškė nepritarimą Rusijos gynybos ministerijos veiksmams, interviu sakė Rusijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

„Paaiškėjo, kad šis asmuo išreiškė savo nesutikimą kariuomenės vadovavimui, taip pat Gynybos ministerijos veiksmams. Net išsiaiškinau, kas tai buvo. Tai tikriausiai Jurijus Kovalčiukas“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, verslininkas vienintelis, kuris  į Rusijos lyderį kreipiasi „tu“.

„Tai V. Putinui labai artimas žmogus ir vienintelis žmogus, turintis jam įtakos. Vienintelis žmogus, su kuriuo V. Putinas skaitosi...“ – sako ekspertas.

A. Piontkovskis mano, jog J. Kovalčiukas nekritikavo prezidento. Publicistas mano, kad verslininkas yra Rusijos Federacijos „galvos balinimo” ir generolų apkaltinimo kampanijos „smegenys“.

Anksčiau amerikiečių laikraštis „The Washington Post“, remdamasis žvalgybos duomenimis, pranešė, kad asmuo iš Vladimiro Putino artimųjų rato neseniai tiesiogiai išreiškė pasipriešinimą Rusijos prezidentui dėl karo prieš Ukrainą.

 

Andrejus Piontkovskis spalį pareiškė, kad Rusija pralaimi Ukrainoje, o Vladimiras Putinas pradėjo generolų šmeižimo kampaniją.

Pažymėtina, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, šalies žemėje jau buvo sunaikinta 62 500 priešininkų.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Vladimiras Putinas ir Jurijus Kovalčiukas suartėjo 90-ųjų pradžioje.

2014 metais Rusijos Federacijai pradėjus agresiją prieš Ukrainą, Europos Sąjunga J. Kovalčiukui įvedė sankcijas. Verslininkui taip pat pritaikyti ir JAV apribojimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(5)
(32)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: