Atrodo, Putinas rimtai prisižaidė - skelbiama, kokį efektą turės jo ataka  (2)

Rusijos smūgiai Ukrainos miestams reikšmingo poveikio Ukrainos kariuomenei neturės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-10 Atrodo, Putinas rimtai prisižaidė - skelbiama, kokį efektą turės jo ataka  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Rusijos smūgiai Ukrainos miestams neturės reikšmingo poveikio Ukrainos kariuomenei, nes jie daugiausia smogė civilinei infrastruktūrai.

Apie tai rašo „New York Times“, remdamasi karo ekspertais.

„Rochan Consulting“ analitikas Konradas Muzyka mano, kad smūgiai strateginio poveikio neturės. Maža to, jie gali net padėti Ukrainai: kalbama apie Ukrainos karių kovinės dvasios pakilimą ir „karinės technikos tiekimo iš Vakarų paspartinimą“.

Kad tokie smūgiai turėtų reikšmingą poveikį, Rusijos kariuomenė turi nuolat juos taikyti, o Maskva, matyt, neturi pakankamai resursų.

JK tarptautinio strateginių studijų instituto vyresnysis specialistas Benas Barry mano, kad, atsižvelgiant į Maskvos nesėkmes fronte, šiandieninių smūgių tikslas yra  suteikti „skausmą Ukrainos valdžiai“.

„Manau, kad Ukrainai, toliau imantis karinės iniciatyvos, tokių atakų matysime vis daugiau“, – sakė jis.

 

Vienas aukšto rango Ukrainos kariuomenės pareigūnas, panorėjęs likti anonimišku, NYT sakė, kad ataka, artėjant žiemai, paveiks civilius, nes jie nebebus tikri, kad šildymo sistema veiks.

„Karinė žala lygi nuliui“, – paminėjo pašnekovas. Jis pridūrė, kad Kyjivo tikslai nesikeičia: siekiama išlaisvinti visas Rusijos užgrobtas teritorijas, įskaitant Krymą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(293)
(3)
(290)

Komentarai (2)