Rusija skelbia, kad Vakarai peržengė proto ribas ir kad juos į protą atves naujas ginklas „Purga“: kas tai yra ir ką gali  ()

Po Rusijos patrulinio laivo paleidimo prasidėjo „nauja era“, praėjus kelioms savaitėms po atakos prieš „Nord Stream“ dujotiekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naval News“ praneša apie į vandenį nuleistą naujausią Rusijos ledlaužį-patrulinį laivą „Purga“ (projektas 23550), kuris priklauso Rusijos Federacijos federalinei saugumo tarnybai.

„United Shipbuilding Corporation“ direktorių tarybos pirmininkas Georgijus Poltavčenka sakė, kad nuo „Purgos“ pristatymo maždaug prieš dvejus metus iki jo paleidimo spalio mėnesį „daug kas nutiko“.

„Kaip parodė neseniai įvykęs tarptautinio terorizmo aktas „Nord Stream“ dujotiekiuose, Vakarai peržengė proto ribas ir iš visų jėgų stengiasi atimti iš mūsų šalies strateginius pranašumus“, – „Naval News“ citavo Poltavčenką. „Todėl tokie pasienio laivai kaip „Purga“ bus labai reikalingi mūsų laivynui, norint apsaugoti ir išsaugoti Rusijos sienas“.

Du projekto 23550 laivai statomi Rusijos kariniam jūrų laivynui ir du Rusijos pasienio tarnybai (pakrančių apsaugai). Laivai turi pradėti eksploatuoti 2023 ir 2024 m. Šiuo metu Rusijos pasieniečiams statomas trečiasis korpusas „Purga“.

 

Projektas 23550 yra daugiafunkcis ledlaužis, apjungiantis vilkiko, patrulinio laivo ir ledlaužio, galinčio sulaužyti iki 1,7 metro storio ledą, funkcijas. Projekto 23550 laivai skirti apsaugoti ir stebėti Arkties vandens išteklius; lydėti ir vilkti kitus laivus; veikia kaip pagalbiniai laivai; dalyvauti gelbėjimo operacijose; gabenti įvairius krovinius Arktyje.

 

Laivo bendra talpa apie 9000 tonų; ilgis apie 114 metrų; plotis apie 20 metrų ir grimzlė apie 6,0 metro. Didžiausias jo greitis yra 18 mazgų; ekonominis greitis 10 mazgų; įgula - 50 žmonių.

Kalbant apie ginklų sistemas ir įrangą, Projektas 23550 laivuose yra 76 mm AK-176MA pagrindinis pabūklas; nešiojamos oro gynybos sistemos; sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir sraigtasparnių angaras, galintis talpinti Ka-27 klasės sraigtasparnį ir nepilotuojamas orlaivius; du greitaeigiai šturmo kateriai „Raptor“.

Laive gali būti sumontuota raketų sistemos „Kalibr-NK“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(38)
(-33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()