Putinas tiesiog įsiutęs: panašu, kad Erdoganas jį tiesiog apmovė – tikėjosi daug, negavo nieko, dabar gali būti veiksmų  ()

Jokios pagalbos: ekspertas paaiškino, kaip R. T. Erdoganas apsuko Putiną aplink pirštą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-16 Putinas tiesiog įsiutęs: panašu, kad Erdoganas jį tiesiog apmovė – tikėjosi daug, negavo nieko, dabar gali būti veiksmų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip FREEDOM eteryje pažymėjo žurnalistas ir sociologas Igoris Jakovenko, du žmonės bandė veikti kaip „pagrindiniai planetos taikdariai“ – tai verslininkas Elonas Muskas ir Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas.

„Kalbant apie R. T. Erdoganą, jis sugalvojo suburti tam tikrą šalių tarybą, į kurią būtų įtraukta Rusija, bet ne Ukraina. Tai yra pabandyti nuspręsti Ukrainos likimą be Ukrainos. Šios idėjos absurdiškumas buvo akivaizdus nuo pat pradžių“, – sakė Jakovenko.

Anot jo, Turkijos lyderis šios idėjos atsisakė po G7 susitikimo, kuriame dalyvavo Volodymyras Zelenskis ir JT Generalinėje Asamblėjoje balsavimo už rezoliuciją, smerkiančią Rusijos bandymą aneksuoti 4 Ukrainos regionus.

Jakovenko taip pat pažymėjo, kad Putinas tikėjosi sulaukti Erdogano paramos per susitikimą Astanoje spalio 13 d., tačiau įsitikino, kad paramos nebus.

„Putinas atvyko į Astaną, kur pagrindinis įvykis buvo susitikimas su R. T. Erdoganu, iškart po to, kai Turkija balsavo prieš Rusiją JT. Erdoganas aiškiai atsiėmė savo taikos palaikymo idėją, nes ji buvo visiškai nesavalaikė ir net kaip idėja tapo juokinga. Putinas vis tiek ketino paversti Erdoganą kažkokiu taikdariu. Erdoganas, žinoma, yra Ukrainos sąjungininkas, tiekia ginklus, kalba apie paramą. Kai kurios iliuzinės viltys, kad jis įtikins Zelenskį kažkokioms deryboms, suteiks Rusijai taikaus atokvėpio, išsisklaidė. Putinas išvažiavo į Astaną dėl vieno, gavo kitą“, – komentuoja ekspertas.

 

Sociologas taip pat prognozuoja, kad V. Putinas dabar gali sugriauti grūdų sandorį, atvėrusį Ukrainos maisto eksportą.

„Grūdų sandoris didžiąja dalimi buvo vykdomas pagal Erdogano idėją. Vietoj šio grūdų sandorio buvo energetikos sandoris – energetikos centro kūrimas Turkijoje, bet ten yra istorija. Atviras klausimas – kas visa tai pirks? Na, jie sukūrė mazgą, saugyklą, didelį perkrovimo centrą. R. T. Erdoganas pats viską suvartos? Jis turi rimtų problemų, dėl 80 % infliacijos jam reikia susitvarkyti su savo šalimi. Šioje situacijoje Putinas iš Erdogano nieko negauna, tiesiog nieko. Jis, žinoma, piktas, pasiruošęs torpeduoti grūdų sandorį, nes nieko neišeina – tiesiog nori sudeginti viską ugnimi“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(6)
(68)

Komentarai ()