[Žinios trumpai] Rusai su antidroniniu šautuvu „Stupor“ bandė smogti Ukrainos dronui, tas kalė atgal: nufilmuotas įdomus mūšis ir kuo viskas baigėsi (Video)  (1)

Rusijos antidroninis ginklas buvo bejėgis prieš Ukrainos droną ir jo operatorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operatorius, naudodamas droną, pataikė į Rusijos kariuomenės poziciją, kurios kariai aprūpinti antidroniniu šautuvu „Stupor“. Apie šį pasiekimą feisbuke pranešė 30-oji atskira mechanizuota brigada, pavadinta Konstantino Ostrovskio vardu.

Incidentas įvyko netoli Bachmuto miesto Donecko srityje. Vykdydami žvalgybą bepiločiu orlaiviu Ukrainos kariškiai pastebėjo kelis rusų karius, kurie slėpėsi miške tarp medžių. Vieno iš okupantų rankose matomas antidroninis šautuvas „Stupor“, kurį laiką jis netgi bandė panaudoti ginklą pagal paskirtį, nukreipdamas jį UAV kryptimi, tačiau įranga negalėjo apsaugoti nuo Ukrainos drono smūgio.

Tiesiai virš pozicijos pakibęs Ukrainos dronas numetė kovinę granatą. Sprogimas nebuvo pakankamai galingas, kad nužudytų rusų kareivius, tačiau vienas iš rusų buvo sužeistas į koją. Išsigandę Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai pabėgo. Tolesnis jų likimas nežinomas.

„Stupor“ – tai specialus nešiojamasis radioelektroninio karo kompleksas, skleidžiantis elektromagnetines bangas kovai su dronais. Pagal konstrukciją, veikiamas ginklo, dronas turėtų prarasti ryšį su operatoriumi ir nedelsiant nusileisti ant žemės.

 

Kompleksas buvo sukurtas Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Pagrindiniame Robotikos tyrimų institute ir pirmą kartą buvo parodytas parodoje „Armija 2017“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(7)
(125)

Komentarai (1)