[Žinios trumpai] JT posėdyje visi apšalo: Rusija paskelbė, kad Ukrainoje juos puola „biologinis ginklas iš JAV“, skelbia ką padaro rusų kariams  ()

Rusijos Federacijos atstovas Jungtinėse Tautose Vasilijus Nebenzia papasakojo apie vabzdžius, kurie tariamai naudojami Rusijos kariams užkrėsti pavojingomis ligomis. Pasak Rusijos diplomato, amerikiečiai juos veža į Ukrainą bepiločiais orlaiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT Saugumo Tarybos posėdyje Rusijos Federacijos nuolatinis atstovas Vasilijus Nebenzia sakė, kad JAV užpatentavo droną, galintį „platinti pavojingais virusais užkrėstus uodus“. Tai pranešė Rusijos televizijos kanalas NTV.

Pasak Rusijos pasiuntinio, tokiu dronu į konkrečią vietovę atgabenamas konteineris su daugybe uodų, kurie yra pavojingų infekcijų nešiotojai. Pasiekęs norimą tašką, dronas numeta juos į teritoriją.

„Kai įkanda uodai, jie užkrečia žmones ypač pavojingų ligų sukėlėjais“, - fantazuoja Nebenzia.

Jis teigia, kad taip užkrėstas Rusijos karys negalės atlikti jam pavestų užduočių. „Tokia liga gali būti vertingesnis karinis įrankis nei moderniausi ginklai ir karinė technika. Nurodoma, kad toks priešo karinio personalo užkrėtimas kariniu požiūriu turi reikšmingą poveikį“, susitikime sakė rusų diplomatas.

Savo kalboje Nebenzia kalbėjo apie „kovinius uodus“ ir „Ukrainos biolaboratorijas“, kuriose tariamai atliekami eksperimentai kariniais tikslais. Be kita ko, jis prabilo ir apie „galimybę pavojingoms infekcijoms išplisti per migruojančius paukščius“ – jie esą užkrečia priešą „labai patogenišku gripu ir mutacijomis“.

 

Kitas pavojus Rusijai – šikšnosparniai, kuriuos priešas gali panaudoti kaip „pristatymo mašinas“. Nuolatinis Rusijos atstovas JTO teigia, kad „abiejų projektų apimtis apima ne tik su Rusija besiribojančius Ukrainos regionus, bet ir pačią Rusijos teritoriją“.

(6)
(46)
(-40)

Komentarai ()